Iemand een pluim op zijn hoed steken | Complimentendag

ⒸEvelyneVergote
Vandaag is het Nationale Complimentendag. Vandaag draait dus om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering. Momenteel hangt er op het werk een blad aan de kast met allemaal post-it met een compliment naar de collega toe. Allemaal heel leuk, maar ik vind persoonlijk niet dat je alleen vandaag mag stilstaan bij het geven van een complimentje.

Ikzelf ben iemand die dankbaarheid uit door het op het moment zelf tegen die persoon te zeggen. Hoe dikwijls ik 'Dank u' zeg op een dag is soms niet te tellen. En zo zou het altijd moeten zijn. Het kan zo'n deugd doen om een compliment te krijgen en dus ook waardering voor wat je doet.

Dus, lieve mensen, geef elkaar regelmatig een complimentje op een onverwacht moment. Je zult zien, het zal de persoon in kwestie deugd doen en zo laat je ook zien dat niet alles vanzelfsprekend is.

Geef jij regelmatig een compliment?

6 opmerkingen

 1. Ik strooi daar niet kwistig mee rond, maar ik geef wel complimentjes. Of ik zeg soms dingen als 'Amai ik ben echt blij dat jij hier bent'. Allez en als iemand iets goed heeft gedaan, dan zeg ik dat ook maar niet dat ik constant met complimentjes zit te gooien. Het komt op de momenten dat ik het voel :p en je hebt gelijk dat het niet alleen vandaag complimentendag moet zijn, maar net als Valentijn en dingen als moederdag vind ik het wel leuk dat er extra aandacht aan wordt besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zeg wel vaak dankjewel, omdat ik dit heel belangrijk vind.

   Verwijderen
 2. Ik geef niet super vaak complimentjes. Maar als er iets is wat ik echt mooi vind bijvoorbeeld, dan zeg ik het wel gewoon! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het belangrijkste is gewoon dat je het meent wanneer je een complimentje geeft ;)

   Verwijderen
 3. Ik geef wel regelmatig complimentjes. Zowel aan vriendinnen/familie als collega's en kinderen op werk. Zo belangrijk om waardering te uiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook belangrijk om waardering te uiten. Geeft mij een goed gevoel, maar ook degene voor wie het bedoelt is

   Verwijderen