Maak even kennis | Dag van de zorg

ⒸEvelyneVergote

Vandaag zetten vele Zorg & Welzijnsorganisaties hun deuren open. Dat betekent dat je een kijkje kunt gaan nemen achter de schermen van een ziekenhuis, woon- & zorgcentra, voorzieningen voor mensen met een beperking, en ga zo maar door.

Zo maak je kennis met het wel en wee van het dagelijks leven in een ziekenhuis, woon- & zorgcentra of andere zorginstellingen. Het is interessant voor iedereen, want iedereen moet ooit een ziekenhuis binnen of zal ooit in een zorginstelling terecht komen. Dan is een dag als vandaag een mooie gelegenheid om kennis te maken, zowel als patiënt als werknemer.

Ikzelf werk al een tiental jaar in de zorgsector en ookal ben ik nu voor een stuk ongelukkig in mijn huidige job, ik zal de zorgsector altijd een warm hart toedragen! Ik heb heel veel respect voor mensen die in de zorg werken. In deze sector werken is ook zo breed. Je kunt er de patiënten/bewoners elke dag verzorgen, maar ook hun maaltijden bereiden, begeleiden in bepaalde activiteiten, ..

Voor wie meer wil weten over de Dag van de zorg kan terecht op een speciaal ontworpen website voor deze dag. Neem een kijkje en wie weet breng ik hierdoor lezers op ideeën ;) https://www.dagvandezorg.be/dag-v-d-zorg/wat-is-dag-v-d-zorg/

Werk jij in de zorgsector?

6 opmerkingen

 1. Wat een mooi initiatief, zo'n dag van de zorg! Ik heb ook heel veel respect voor mensen die in de zorg werken. Van een paar mensen om me heen weet ik hoe zwaar het soms is en hoeveel druk er regelmatig op werknemers in de zorg komt te liggen. Een speciaal welverdiend compliment voor jou voor het werk dat jij elke week doet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, is hier elk jaar. Vorig jaar in het rusthuis waar ik werk en dit jaar waar oma en opa verblijven :) Voor mij is dit dagelijkse kost, maar ik vind het mooi hoe mensen plots open staan voor de zorg dankzij zo’n dag.

   Verwijderen
 2. Mijn schoonzus werkt in de zorgsector. Echt oneindig respect want ik zou het zelf niet kunnen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :) Ach, je word het wel gewoon eens je de job zou uitoefenen ;)

   Verwijderen
 3. Op je vraag: Werk jij in de zorg? Moest ik even denken hoe lang werk ik eigenlijk in de zorg. Volgens mij al meer dan 35 jaar. Ik werk als verzorgend IG bij een grote zorginstelling hier in Brabant. Ze hebben erg veel verzorgingstehuizen waaronder ik in de afgelopen jaren bij enkele verpleeghuizen heb gewerkt. Nu werk ik momenteel al bijna twee jaar in een klooster van Broeders. Waar onze organisatie ook zorg verleend. Heel apart om in een klooster te werken en ontzettend leuk, niet te vergelijken met een verzorgingstehuis.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je hier op reageert. Ik heb nog gehoord dat de zorg in Nederland anders is dan in België. Ik bedoel dan wel de soorten instelling.

   Verwijderen