Relax | I love the weekend!

ⒸEvelyneVergote

Na lange tijd heb ik weer eens een vrij weekend. Don't get me wrong, ik werk graag in het weekend, maar ik ben er ook graag thuis ;) Het is momenteel wat druk op het werk door het langdurig personeelstekort en we moeten nogal wat weekends opvangen. Dat begint op de duur wel te wegen. Zeker als je weet dat je niet voldoende vrij bent op een weekdag. Maar goed, dat terzijde.

Ik wou het eigenlijk hebben over hoe ik van het weekend hou. Dan gebeurt alles vrij relaxed, ookal is het ganse weekend volgepland. Op zaterdag geniet ik meestal van een uitslaapmoment, ontwaken, douchen (of soms niet en dat moment uitstellen naar een rustig relaxed moment), ontbijten (meestal eet ik dan cornflakes), in de krant lezen (als die voor handen is) of rustig computeren. Wanneer ik plannen heb dan word dit ritueel wel eens in de war gestuurd, maar meestal ziet mijn zaterdagochtend er zo uit.

In de late namiddag geniet ik meestal van een lang en relaxed bad met een maskertje op mijn gezicht. Zalig toch? Daarna trek ik mijn homepack aan en ga ik rustig in de zetel liggen met de laptop op mijn schoot. Na etenstijd word de tv aangezet en kijken we onze digibox leeg (of zo goed als). Samen met een glas wijn en een kaasje. Heerlijk toch?

Vroeger, voor ik full-time werkte ging ik op zaterdagavond vaak met vrienden weg, maar dat gebeurt nog zelden eigenlijk. De reden? Leeftijdsgenoten zijn bezig een gezin op te bouwen en daar horen helaas geen uitjes met vrienden meer bij. Of toch zelden. Jammer, maar zo is het leven zeker?

Op zondag slaap ik niet echt uit omdat ik er 's avonds terug vroeg in wil. Ik heb namelijk mijn slaapritme meer dan nodig, als ik de rest van de week er niet als een zombie wil bijlopen. We houden het op zondag meestal ook rustig. De laatste maanden plannen we zelfs ons wekelijks bezoekje aan oma en opa in het rusthuis. Maar worden we elders verwacht, word dat bezoek gewoon naar een andere keer verzet. Op zondag gebeurt het ook wel eens dat mijn tante en nonkel onverwacht op bezoek komen. Heerlijk bijkletsen. Wanneer het lukt gaan we 's avonds ook nog een lekker hapje eten in de plaatselijke Tearoom-Brasserie.

Hoe spendeer jij het weekend meestal?

32 opmerkingen

 1. Die weekenden dat niks moet en alles mag... dat zijn de mooiste momenten. En ik herken wat je zegt over de avonden, ook wij genieten ervan als er eens een keer niks is gepland. Dan blijven we tegenwoordig juist thuis!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik vind het heerlijk om eens niets te doen. Het is anders al druk genoeg, dus een beetje rust op zijn tijd komt zeker van pas.

   Verwijderen
 2. Ik spendeer mijn weekend hoe het me uit komt. Een tripje of uitstapje met de kinderen, afspreken met een vriendin, schoonmaken in huis of blogs schrijven. Net hoe het uit komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn weekends zitten boordevol koken en op stap gaan :-)
  Geniet van de rust ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dat klinkt heerlijk relaxed zeg...
  Hier wordt in het weekend meestal het huishouden bijgewerkt, helaas...
  Ik ga ook eens zo een weekend proberen in te lassen :)

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hier word ook wel eens weggewewerkt wat in de week niet kan. Maar wat rust op zijn tijd is meer dan welkom ;)

   Verwijderen
 5. Ik werk sinds kort elke zaterdag. Ik heb er niet zo'n probleem mee eigenlijk maar ik vind het soms toch ook wel jammer dat geen twee vrije dagen met David heb. 's Avonds eten wij iets als pizza of frietjes ofzo. Op zondag slaap ik uit en bak ik croissants af in de oven (hmmm). Na het ontbijt, doe ik meestal de was en wat kuis en in de namiddag gaan wij vaak eens wandelen. 's Avonds eten we of thuis of bij David zijn ouders of bij iemand van zijn gezin (en soms ook 's middags bij mijn ouders). Heel chill eigenlijk. Maandag werk ik weer, maar ik ben dinsdag ook thuis en ik zie dat ook nog als een beetje weekend :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werk om de 3 weekends, maar momenteel hebben we veel zieken op het werk dus moeten we inspringen. Dat betekent dan ook weer direct druk. Dus een rustig weekend is heel welkom ;)

   Verwijderen
 6. Zo rustig mogelijk als het even kan. Het fijnst vind ik een weekend waarin ik helemaal niets hoef, maar alles mag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja weekenden, heerlijk! Het verschilt bij mij enorm de weekenden. Zo heb ik helemaal niets op de planning en zo heb ik heel wat uitjes met M. of vriendinnen. Ik maak ook meestal het huis schoon in het weekend en plan blog artikelen in :-) En maak een blog rondje zoals nu ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij verschilt dit enorm. Daar ik om de 3 weekenden werk en momenteel er veel zieken zijn op het werk, moeten wij vaak invallen. Dan komt een vrij en rustig weekend wel van pas ;)

   Verwijderen
 8. ik werk ook in de week-enden door, zo'n website vraagt nu eenmaal veel onderhoud en aandacht. Aan de andere kant: ik vind het ook gewoon allemaal heel leuk om te doen! Manlief en ik zijn zelfstandig ondernemer, de kids zijn de deur uit. Wij leren steeds beter vrij te pakken wanneer het ons uitkomt, en dat hoeft niet perse het week-end te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou ook ontzettend van het weekend! Lekker relaxen, winkelen en bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ach heerlijk!
  Ik ben terug beginnen studeren, en sindsdien zijn de weekends of voor het gezin, of om deadlines en examens gedaan te krijgen! Ik verlang eigenlijk eens naar een weekendje helemaal niks...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn zaterdag ziet er meestal ook zo rustig uit als die van jou. Zaterdag zijn de beste dagen van de week. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ikzelf ben ook een beetje uit die zaterdagavondfeestjes gegroeid .. Mijn weekends zijn echt bedoeld om te recupereren voor de week dat komt, dus echt druk zijn ze nooit. En als ze dan druk zijn, heb ik achteraf altijd wel een beetje spijt ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, begrijp ik. Er komen voor mij enkele drukke, maar leuke weekends aan en dan moet je nog een werkweek doorstaan, hihi

   Verwijderen
 13. Wat knap, dat je zoveel waarde hecht aan je slaapritme en dit ook echt nastreeft. Ik denk dat op een goed slaapritme na, mijn ideale weekend er ook zo ongeveer een beetje uit ziet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als ik kijk naar mijn weekenden van 7 jaar geleden en van nu is er echt een groot verschil. Waar ik voorheen veel uitging lig ik nu liever op de bank met mijn beste vriend netflix. En het weekend is gereserveerd voor mijn zoontje, de hond en mijn blog meer doe ik meestal ook niet haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben afgestudeerd en heb alleen een parttime baan. In het weekend doe ik dus niet per se iets anders dan op doordeweekse dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind weekenden helemaal niks, mij veels te druk overal dus ben liever doordeweeks vrij om dan mijn weekend te hebben haha

  BeantwoordenVerwijderen