Van student naar arbeider | Mijn eerste job

ⒸEvelyneVergote

Onlangs las ik bij Romy over haar 5 tips voor minder onzekerheden als starter. Daar zag ik dan weer een leuk artikel voor mijn eigenste blog in. (Dank u Romy voor de inspiratie, haha!)

Toen ik afstudeerde was ik blij dat ik van de school verlost was. Hoera, geen schoolboeken meer om elke dag mee te sleuren én eindelijk wat vakantie! In Juli had ik dus vakantie en op 1 Augustus schreef ik mij in bij de VDAB. Dat moest toen ivm een arbeidskaart ofzoiets. Dat kan ondertussen alweer allemaal verandert zijn, want ik spreek nu over toch meer dan 15 jaar geleden ;)

Enfin, het kon dan eindelijk beginnen. Ik startte met sollicitatiebrieven te schrijven en wonder boven wonder kreeg ik al snel een telefoontje van een vroegere stageplaats. Ik had er toen stage Verzorging gedaan en ondanks dat ik afgestudeerd was als Logistiek Assistente (een rang lager dan Verzorging) mocht ik er toch een job gaan uitoefenen. Ik kreeg een vervangingscontract van iemand die onbepaalde duur ziek was. Zij had ook een vervangingscontract, dus dat werd ergens wel een ingewikkelde situatie. Enfin, daar hoefde ik mij totaal geen zorgen over te maken. Ik had werk :)

Het voordeel was dat ik er al stage had gelopen en er half en half nog mijn weg kende in het rusthuis. Ik kreeg wel wat andere taken, maar ik werd het daar wel weer snel gewoon. Doch ik het in het begin wel zwaar vond, kon ik mij wel vinden in de job. Ik werkte vroege diensten, gesplitste diensten en late diensten. Alhoewel ik meestal gesplitste diensten werkte (en ik dat niet erg vond ;) ). Ik had toen nog geen rijbewijs dus moest ik er raken met het openbaar vervoer of taxi mama ;) Ook dat vond ik toen niet erg :) Normaal liep het vervangingscontract na 5 maanden af, maar omdat de toestand van die collega onstabiel was (ze had een chronische ziekte en ze wilden op zeker spelen) mocht ik nog een paar weken langer blijven. Ik heb er uiteindelijk ongeveer 6 maand gewerkt.

Uiteraard vond ik het heel jammer dat ik er geen vast contract kreeg aangeboden, maar anderzijds kon ik op zoek naar een job op mijn niveau. Alhoewel dat niet van een leien dakje liep. Ik schreef brieven uit, ging persoonlijk gaan solliciteren maar een job bleef uit. En dat voor een jaar lang. Ik werd wanhopig, hopeloos, .. enfin, heel ambetant. Om een lang verhaal kort te maken, ik kon na een jaar starten op mijn huidige job (enfin, voor we verhuisden ;) ). Vanaf hier kennen jullie wel het verhaal ;)

Wat was jullie eerste job?

Geen opmerkingen