Dairy #39| Huis oma en opa te koop

ⒸPixabay 
Het is zover. Het huis van oma en opa staat definitief te koop. Sinds oma en opa in het rusthuis wonen staat het huis leeg en gaan we elke dag langs om er de boel wat op te ruimen enzo. We hadden het er thuis al over gehad. Wat gaan we er mee doen?

Na een klein beraad met mijn nonkel en mijn vader (de zonen van oma en opa) beslissen ze het eerst uit de hand te verkopen. Wat wel een succes bleek te zijn, want we kregen al veel belangstelling. Doch was het snel voorbij en nog steeds niet verkocht. Opa wou dat we er een makelaar bij haalden en zo gezegd zo gedaan.

We moesten eerst nog bepaalde zaken op papier laten zetten en sinds een paar dagen staat het huis van oma en opa te koop. Met bord en al. En.. dat doet vreemd.. Dat zeg ik je wel. Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen van iets waar je je gehele jeugd hebt doorgebracht. En waar je gelukkige tijden hebt meegemaakt met de familie. Ik heb het er emotioneel lastig mee omdat ik het gevoel heb dat er weer een stukje geschiedenis van mij weggaat.

Ik moet de herinnering koesteren en dat zal ik blijven doen. Maar het doet pijn..

Heb jij al eens een huis moeten laten verkopen?
P.S. om privacyredenen plaats ik hier niet het huis van oma en opa, waarvoor begrip alsjeblieft

4 opmerkingen

 1. Oh dat lijkt me zo vreemd.
  Ik heb zelf nog nooit een huis moeten verkopen.
  Mijn ouders zijn wel niet meer zo heel jong, dus wie weet hoe snel het daar is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doet inderdaad vreemd. Het is alsof een stuk word afgesloten die ik helemaal niet wil afsluiten..

   Verwijderen
 2. Lijkt me ook heel raar! Toen mijn oma naar haar appartementje verhuisde (huis was te groot geworden voor haar alleen) ,heeft mijn tante het huis gekocht dus ik kom er nog regelmatig en ik ben eigenlijk heel blij dat het nog in de familie zit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het even overwogen om er zelf te gaan wonen, maar dat is onhaalbaar. Veel te groot voor mij alleen enzo..

   Verwijderen