Dairy #40| This is my life

ⒸEvelyneVergote

Ik krijg het nog wel eens vaak te horen dat, als je nog thuis woont je geen huishouden hoeft te runnen en dus uren vrije tijd hebt. Onlangs hoorde ik het nog op het werk, wanneer een collega mij toesprak omdat ze dacht dat ik aan het lachen was met haar. Ze moest na het werk nog naar de winkel om boodschappen, ging haar huis nog grondig poetsen en moest haar kleine meid van school halen. Dan heb ik zoiets van, 'knap meid!' Maar toen ze me zei dat ik dit allemaal niet moest doen omdat ik nog bij mama en papa woon schudde ik alleen maar mijn hoofd. Waarom zou ik daar nu nog gaan op antwoorden?

Ik heb in mijn leven al heel vaak mogen horen dat ik van geluk mag spreken dat ik nog thuis woon en ja, dat weet ik. Maar, moet ik nu elke keer gaan uitleggen dat ik boodschappen doe als ik van het werk kom, help poetsen in huis en met allerlei andere klusjes in huis help? En dat is toch volkomen normaal? Of niet?

Ja, ok, ik hoef niet te koken en enkel mijn voetjes onder tafel te schuiven. Dit alleen omdat mama graag kookt en zij er de tijd voor heeft. En ook hier eten we wel eens een snelle hap omdat mama niet elke dag zin of tijd heeft om te koken. Who cares?

Oh hemel, dit moest even van mijn hart. Telkens die zelfde commentaar moeten horen omdat ik als 33-jarige nog thuis woon bij mijn ouders. En dan? Wie heeft hier nu problemen mee? It's my life, toch? Deal with it!

Hoe denk jij er over als iemand je aanspreekt over dergelijke situaties?

10 opmerkingen

 1. Amai. Dit onderwerp kan mijn hart ook sneller doen kloppen. Ik heb die uitspraak dus al miljoenen keren gehad; ‘Jij hebt het makkelijk want jij woont nog thuis, jij runt geen huishouden.’ En ja, op sommige vlakken zal ik het zeker makkelijk hebben. Zo doet mijn mama bijvoorbeeld al de strijk en de boodschappen en moet ik mij daar dus niks van aantrekken. Maar dat er ook nadelen verbonden zijn aan thuis wonen vergeten blijkbaar veel mensen ook. We hebben dan misschien nog geen volledig huishouden te runnen, we leven wel onder één dak met onze ouders. En hoe oud je ook bent, naar ouders moet (waarschijnlijk overal, haha) geluisterd worden. Wij kunnen niet zomaar doen en laten wat we willen. Dus is het makkelijk om nog bij je ouders in te wonen? Ja en nee. Elke situatie heeft zo zijn voor- en nadelen zeker? Een ander moet misschien een volledig huishouden runnen, maar kan dat wel volledig op zijn manier doen. Voor je zegt hoe ‘makkelijk’ een ander het heeft zou je eerst altijd in die persoon zn schoenen gelopen moeten hebben. Anders moet je gewoon zwijgen. Of dat vind ik er toch van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niks van aantrekken! Als jij nu op jezelf zou wonen zou je het ook allemaal zelf doen, ik acht jou capabel genoeg toch en jij denk jezelf ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar het gaat er om dat ik steeds hetzelfde moet horen, terwijl ik niet eens commentaar geef op hun leven.

   Verwijderen
 3. Ik heb tot mijn 24ste thuisgewoond en toen kreeg ik die opmerkingen ook. Ik trok me er niet echt iets van aan. Ik herken wel wat Sarah schrijft, er zijn ook nadelen aan thuiswonen en dat lijken mensen dan te vergeten. Ik had zelf op een keer wel heel sterk het gevoel dat ik een eigen plek nodig had om 'door' te kunnen gaan met mijn leven en mezelf te ontwikkelen. Zo vond ik bijvoorbeeld daten echt een gedoe, omdat ik niet steeds tegen mijn moeder wilde vertellen wanneer ik een date had. Verder is het vooral heel fijn dat je gewoon bij je ouders terecht kunt, hoe oud je ook bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, mensen denken soms alleen maar aan het feit ‘oh die woont nog thuis en die hoeft dus niets te doen’ terwijl iedereen maar al te goed weet dat dit niet zo is.

   Verwijderen
 4. Ik snap niet dat mensen daar opmerkingen over maken want het is toch gewoon ieders keuze? Als zij niet meer thuis wonen, hebben ze daar zelf voor gekozen hé. Jij kiest er voor om wel nog thuis te blijven. Oké toch? Maar ja, sommige mensen hebben altijd veel te zeggen over het leven van iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsja die stomme hokjes en vooroordelen altijd in sommige situaties. Helaas doe je er niets aan.

  BeantwoordenVerwijderen