Uit vrije wil | Week van de vrijwilliger

ⒸEvelyneVergote

Het is de week van de vrijwilliger. Bij ons in het rusthuis werken er veel en die worden deze week eens extra in de bloemetjes gezet. Dat vind ik fijn, want net door hen word ons werk een stuk verlicht. Daar ben ik dankbaar voor en meld hen dat regelmatig.

Als vrijwilliger zet je je in voor een organisatie zonder winstoogmerk. Je verdient er geen geld mee en niemand mag je verplichten om het te doen.

Niet alleen in ons rusthuis zijn er vrijwilligers maar ook als je meewerkt aan een evenement die georganiseerd word als vzw ben je vrijwilliger. Wij, vzw Spi'riet, noemen onze vrijwilligers medewerkers. Binnenkort is ons jaarlijks muziekevenement en kunnen we alle hulp gebruiken. Maar ook wij, die in het bestuur zetelen, zijn vrijwilligers. Wij doen het gratis en doen het graag! Vooral dat laatste is enorm belangrijk. Om het even wat je doet als vrijwilliger, zodra je er geen plezier meer in hebt stop je er beter mee.

Ben jij vrijwilliger? Of zou je dat willen zijn?

4 opmerkingen

 1. Ik doe vrijwilligerswerk, maar op een ander vlak dan jij beschrijft. Ik zit nu in het bestuur van de vereniging van eigenaren van mijn appartementsgebouw. Dit is vooral een geval van 'iemand moet het doen', al hebben we het als bestuur ook best wel gezellig soms. Hiervoor heb ik voor het lokale krantje van mijn wijk geschreven. Dat deed ik meer omdat ik het zonde vond als dat zou stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang je het onbetaald doet ben je vrijwilliger. Wanneer je het doet is het omdat je het wil doen en niet omdat het moet. Ik behandel de vrijwilligers op het werk niet met het woord moeten, wel met het woord willen. Willen ze het niet doen, dan maak ik er ook geen probleem van.

   Verwijderen
 2. Ik doe geen vrijwilligerswerk, maar ik wil het misschien wel doen. Ik ben twee jaar leidster geweest bij de chiro, telt dat ook? :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euh.. werd je betaald als leider? Zo nee, dan was jij vrijwilliger. Hoera dat zij er zij , echt waar!

   Verwijderen