Gezondheid | 5 redenen waarom je hoofdpijn hebt

ⒸUnsplash.com By Joanna Kosinska


Ik ben de eerste die zegt dat ziek zijn je gewoon overkomt, maar doch ben ik er van overtuigd dat hoofdpijn ergens een oorzaak van is. Migraine is een andere zaak, want hoofdpijn is helemaal niet te vergelijken. Ik zet het even op een rijtje.

1. Teveel aan koffie
Koffie is goed, maar té veel koffie is dan weer niet goed. Maar ook in thee, cola en energiedrankjes zit heel wat cafeïne wat er voor zorgt dat wanneer je hier in overdrijft je al sneller hoofdpijn krijgt. Het vreemde is, zodra je bij hoofdpijn iets met cafeïne drinkt zal de hoofdpijn ook sneller verdwijnen.

2. Teveel aan pijnstillers
Als je vaak naar pijnstilling grijpt wanneer je iets voelt opkomen kan dat voor hoofdpijn zorgen. Weet wat je neemt en ga niet zomaar vanalles beginnen nemen in de hoop dat de pijn zal weggaan. Geef je lichaam ook de tijd om aan je medicijn te wennen.

3. Griep/verkoudheid
Bij griep en verkoudheid, horen niet alleen symptomen als keelpijn, koorts of spierpijn. Maar ook hoofdpijn speelt hier een grote rol in mee. Ook als je vaak moet hoesten of niezen kan je hoofdpijn krijgen. Het goede nieuws hier is dat dit vanzelf weer overgaat en je gewoon moet uitzieken.

4. Ventilatie
We produceren allemaal vocht, maar een muffe en een vochtige kamer zorgen het meest voor hoofdpijn. Het is dus belangrijk dat je voldoende ventileert in die kamers en zelf ook vaak gaat ventileren in de verse buitenlucht. Ga in je pauze even een frisse neus halen en wie thuis is laat je raam gerust een hele dag openstaan.

5. Zicht
Wie bij-of verziend is en geen bril of lenzen draagt heeft meer risico op hoofdpijn. Je ogen moeten zich meer inspannen om iets te zien, waardoor dat heel wat energie eist. En dat leidt dan tot hoofdpijn.

Herken jij je hierin?

2 opmerkingen

  1. In mijn geval was het te weinig drinken. Ik heb lang last gehad van regelmatige hoofdpijn. Uiteindelijk ben ik meer water gaan drinken; voila! Heb nu nauwelijks meer hoofdpijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij iedere persoon is dat anders. Blij dat je de oorzaak gevonden hebt ;)

      Verwijderen