Op Tv #5 | Mijn favoriete Australische soap: Home And Away


ⒸEvelyneVergote
Het is wellicht al geweten, ik hou van tv kijken. Heb ik waarschijnlijk van mijn mama geërfd want we kijken meestal wel naar hetzelfde. Zo ook naar de Australische reeks Home And Away. Mama kijkt al veel langer dan ik. Zij keek al van in het prille begin van de serie, terwijl ik pas enkele tiental jaar geleden heb ingepikt. Ik was ten tijde nog veel te jong om de serie te begrijpen. Toen ik ouder werd mocht ik al eens meekijken in de vakantieperiode, maar dat voelde niet als een serie omdat ik pas enkele stukken zag voor een bepaalde periode. Sinds ik afgestudeerd ben kijk ik wel de volledige serie. We nemen het op en kijken later als het ons past, want het word helaas op een heel vervelend uur uitgezonden op de Belgische televisie.

ⒸEvelyneVergote


Home and Away gaat over het leven van de bewoners van een fictief stadje: Summer Bay. De serie was vooral gebaseerd op het personage van Pippa en Tom Fletcher. Zij runden een caravanpark in Summer Bay en waren ook een familie die adoptiekinderen opving. Nadien focuste de serie zich vooral op Sally Fletcher en Alf Stewart. In 2000 kwam er een nieuwe familie bij De Sutherlands en in 2003 werden deze vervangen door de Hunters. In 2004 kwamen ook de Holdens hierbij. De jaren nadien verdwenen ook de Hunters en de Holdens uit de serie. In 2009 werden de Austins toegevoegd en in 2010 de Walkers. Anno 2012 zijn de Austins verdwenen en in 2013 verlaten de Walkers de serie. In 2011 werden de Braxton broers toegevoegd en zij brachten vooral veel criminaliteit in de serie. In 2016 zijn alle Braxton broers verdwenen. In 2013 worden ook de Barrett broers toegevoegd en ook de familie Macguire maakt zijn opwachting. In 2016 verdwijnen ook de Barret broers en wordt de Morgan familie toegevoegd. In 2017 is ook de familie Macguire verdwenen en wordt het Astoni gezin toegevoegd.

Hou jij van dergelijke series?

4 opmerkingen

 1. Wat leuk dat jullie al zo lang naar een lang lopende serie kijken. Vroeger pikte ik weleens een aflevering van The Bold and the Beautiful mee en vond ik Days of our lives ook wel leuk en volgens mij lopen deze twee series nog steeds.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The Bold and The Beautiful ken ik en loopt volgens mij ook nog, maar die volgde ik niet. Dat ander ken ik niet.

   Verwijderen
 2. Ik heb het nooit gevolgd. Als ik denk aan een Australische series keek ik wel altijd naar The Flying Doctors. Ken je dat?

  BeantwoordenVerwijderen