Dairy #41 | Rugpijn

ⒸEvelyneVergote

Sinds enkele dagen heb ik last in mijn rug. Ik dacht, het is niet zo erg, ik heb dat regelmatig. Maar het werd helaas erger toen ik aan het werk ging. Mijn onderrug kreeg het zwaar te verduren gisteren. Ik nam mijn voorgeschreven medicijn in geval van rugpijn en dat hielp. Tot ik naar de kleedkamer op het werk vertrok. Daar kreeg ik haast mijn schoenen niet aan. Ik ging naar huis en belde onmiddellijk de kinesist. Ik mocht gelukkig nog langsgaan. Toevallig was ik 2 dagen geleden bij de dokter langsgeweest en had ik een voorschrift voor de kine gekregen. Ik had nl al een paar dagen last, maar niets ernstigs. Het ging dus allemaal sneller dan verwacht.

Bij de kine aangekomen en uit te leggen waar precies ik pijn had begon hij aan de sessie. Wonder boven wonder was ik verlost van de pijn toen ik de praktijk verliet. Ik nam voor het zekerste toch nog een pijnstiller voor het slapengaan. En deze morgen om de werkdag door te komen. Maar deze middag moest ik al opnieuw eentje nemen. Ik hoop dat ik morgen nog een werkdag doorkom (mits medicijnen) en ik terug naar de kine kan om me weer te verlossen van de pijn.

Zoals al gezegd, ik heb vaker last van lage rugpijn. En ga dus niet snel panikeren. Ik kan wel bedenken hoe het komt dat ik er vaak last van heb, maar hoop dat dit mijn verdere leven niet zal belemmeren. We moeten dus afwachten hoelang ik er nu mee loop en zien hoe het verder moet.

Heb jij vaak last van rugpijn? En wat doe je er aan?

4 opmerkingen

 1. Ai. Lastig met uw werk. Hopelijk blijft de kine zo goed werken. Ik duim voor snel veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe idd niet het ideale werk, maar de kine doet wonderen!

   Verwijderen
 2. Kut hé, rugpijn. Ik heb chronische lage rugpijn (maar dan ook als in het duikt zo nu en dan op en dan houdt het bijvoorbeeld twee weken aan. ik heb het niet elke dag) en ga dan ook naar de kiné. Bij mij komt het doordat mijn rug wat te hol is en dat zorgt voor pijn doordat er dan iets gebeurt met de wervels daar. Ik weet niet heel precies meer hoe het juist zit :p maar als ik pijn krijg is het echt heel pijnlijk. Pijnstillers helpen niet echt dan. Ik weet soms ook totaal niet hoe ik moet staan, zitten of liggen om het te verlichten. Maar gelukkig heb ik wel een goede kinesist die weet hoe hij het moet fixen en na drie sessies ben ik meestal volledig terug pijnvrij. Echt wondermensen zijn dat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat ik niet ver van mij thuis een kinesist gevonden heb (en dan nog een oud-klasgenoot ;) ) en hij mij steeds pijnvrij kan maken. Ik heb vroeger eens onder de scanner geweest voor mijn rug en blijkt dat ik slijtage heb aan mijn onderrug. Niets aan te doen. Behalve kine en rust. Alhoewel wandelen mij ook wel helpt.

   Verwijderen