Op de koffie: Bij Debby

ⒸEvelyneVergote

Hoi, ik ben Debby, een blondie die ondertussen dichterbij de 40 dan bij de 30 is. Ik woon samen met mijn Spaanse vriend en onze twee kids in Barcelona. Over mijn leven als werkende mama schrijf ik op barcelonamom.com. Als ik een vrij momentje kan vinden, kijk ik graag series, verslijt boeken en ik sta graag in de keuken om een lekkere taart of muffins te bakken. Onderstaande anekdote vond plaats toen ik nog in Nederland woonde en elke dag een druk traject met de auto aflegde om naar mijn werk te gaan.

File veroorzaker: een blondie
Het is vrijdagmiddag en ik zit in de auto terug naar huis van mijn werk. Normaal gesproken probeer ik de files te ontwijken en ga ik of lekker vroeg naar huis om daar nog wat te werken of juist pas na de files. Maar vandaag heb ik niet zo goed op de tijd gelet. En nu rijd ik dus op een drukke vierbaansweg tussen vele andere auto´s die ook graag hun weekend willen beginnen. Uit het niets begint mijn auto ineens te sputteren en steeds langzamer te rijden. Ik zit in de meest linkse baan, maar begin zo snel als ik kan naar de rechterbaan te manoeuvreren. Ik haal het nog net tot de vluchtstrook voor mijn auto er geheel mee stopt. Oh jee, wat zal er aan de hand zijn? Ik heb geen lampjes in mijn dashboard zien branden. Gelukkig ben ik lid van de ANWB (de Nederlandse variant van de VAB) die ik dan ook snel bel. Ze geven aan dat de wachttijd ongeveer een half uur is. Daar gaat mijn ´lekker op tijd naar huis´ idee. Terwijl ik achter de vangrail wacht, komt er na een minuut of 10 een auto met zwaailichten aangereden. Dat is snel denk ik. Maar nee, het is geen auto van de wegenwacht maar van het Ministerie van Verkeer en Rijkswaterstaten. Nog voor de man uit de auto zich aan me voorstelt, begint hij snel over de rechterrijbaan oranje pilaren uit te zetten om het verkeer uit de baan te leiden. Ik zie ondertussen dat de aanwijzingsborden boven de snelweg de maximum snelheid aanpassen. Langzaamaan begint het verkeer steeds trager te rijden en voor mijn ogen begint zich een file te vormen. Oh my, ik ben een file veroorzaker. En dat op een vrijdagmiddag. Vanuit de passerende auto´s kan ik de boze blikken bijna op mij gericht voelen. Na nog een tijdje wachten komt ook de auto van de wegenwacht aangereden. Na één blik onder de motorkap te hebben geworpen, geeft de monteur gelijk aan dat alles er goed uitziet en ik waarschijnlijk geen benzine meer heb. Ik geef vurig aan dat dit echt niet kan en dat ik toch niet zo blond ben om met een lege tank rond te rijden. Daarnaast, het benzinelampje was niet gaan branden. “Lampjes kunnen kapot gaan mevrouw,” geeft de monteur aan, “en uw motor mankeert niets.” Snel giet hij wat benzine in de tank, start de auto en zowaar doet die het weer. De monteur geeft aan dat er een paar kilometer verderop een benzinestation is. Hij zal tot daar met me meerijden zodat ik benzine kan tanken en hij in de gaten kan houden of de auto er niet weer mee stopt. Ik voel me redelijk dom als we bij de benzinepomp aankomen en de auto onderweg niet weer gestopt is. Wie moet er nu de wegenwacht bellen omdat ze zonder benzine langs de kant van de weg komen te staan? Nou, ik dus…… Snel giet ik de tank vol, om mijn weg naar huis te kunnen vervolgen. En dat benzine lampje? Ik moet niet vergeten die snel te vervangen om binnenkort niet weer met hetzelfde probleem stil te komen staan.

 Bedankt Debby voor je verhaal! Wil jij ook zo'n verhaal met ons delen? Dan kan dit door te mailen naar vergevelyne@gmail.com met als onderwerp 'Op de koffie'. Ik ben benieuwd!
 

2 opmerkingen

  1. Ojee dat is dus echt mijn grootste nachtmerrie hé :p gelukkig hebben we ook nog een wijzertje om op te vertrouwen. Van zodra ik in het voorlaatste blokje kom, ga ik al tanken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van mij ook. Mijn vorige auto was ook met blokjes, maar nu is het met wijzertjes en is er ook een knop waarop ik de aantal km die ik nog kan rijden met wat er nog in de auto zit. Superhandig!

      Verwijderen