Even over Beauty | Vet haar

ⒸEvelyneVergote
Ik heb last van vet haar. Hoe ouder ik word, hoe erger het word. Ik ging al bij vele kappers te rade, maar iedereen verteld mij iets anders. Ook op het internet lees ik heel uiteenlopende dingen over het aantal keer wassen van je haren.

De vraag luidt ook uiteraard waarom ik vettig haar heb. Ik hoorde ooit van iemand omdat dat is omdat ik het té vaak was. Ik geloof er niets van. Mijn haar is vettig omdat de talgproductie in mijn hoofdhuid iets harder is dan bij iemand anders. That's it, nothing more!

Ik vroeg raad aan kappers over met welke shampoo ik mijn haar het best was en iedereen raadde mij hun shampoo voor vet haar aan. Uiteraard ;) Tot ik bij de dokter kwam en haar vertelde over mijn vet haar-probleem. Zij gaf me de raad om niet voor een shampoo te kiezen specifiek voor vet haar, maar eerder voor een shampoo die je vaak mag gebruiken. Ook moest ik kiezen voor 2 à 3 verschillende soorten en die dagelijks omwisselen. En dat systeem werkt nu perfect voor mij. Ik kan nu zelfs eens een dagje overslaan als ik wil.

Ook vertelde ze mij dat het absoluut geen misdaad is om elke dag je haren te wassen, maar je moet het wel op de juiste manier doen. Je mag vooral niet té veel shampoo per wasbeurt gebruiken en ook geen twee of drie keer opnieuw na je wasbeurt. Gewoon, 1 keer goed inmasseren op je hoofd en daarna afspoelen. En dat mag gerust elke dag, maar wissel geregeld van shampoo.

Heb jij last van een vettige haardos?

6 opmerkingen

 1. Sinds ik dagelijks met de fiets rijd, heb ik echt veel sneller vet haar. Ik vind het echt hatelijk, zeker in de zomer. Waar ik vroeger gemakkelijk 3 dagen kon tussenlaten, lukt nu amper een dag. Ik vind je tip wel handig. Welke shampoo's heb je dan nu allemaal staan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze van Vichy (haal je bij apotheker), 1 van het merk Dercos (haal ik bij Hair & Beauty) en nog 1 van Vichy met een andere samenstelling (ook bij Hair & Beauty)

   Verwijderen
 2. Ik heb er niet zo'n last van. Alleen als er eens veel wind is, wordt het sneller vet :p ik kan ook gerust een keer per week maar mijn haar echt met shampoo wassen en dan tussendoor gewoon eens nat maken. Het ligt bij mij soms zelfs beter als ik het niet was maar alleen nat maak. Maar ja, dat is zoiets wat bij iedereen anders is hé. Ik heb eens bijna een jaar zonder shampoo gedaan zelfs. En droogshampoo gebruikte ik vroeger regelmatig als het wat vettig werd, maar ik hoorde eens dat dat je haar echt hard beschadigd dus nu laat ik dat ook links liggen.
  Wel goed dat jij een manier gevonden hebt die goed werkt! Uiteindelijk lijkt het mij ook totaal niet erg om je haar elke dag te wassen! Zolang jij je er goed bij voelt is het t och oké? Dat is het belangrijkste vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Droogshampoo heb ik ook eens geprobeerd. Zonder resultaat. Ook gewoon nat maken lukt niet bij mij niet.

   Verwijderen
 3. Ik heb er gelukkig totaal geen last van. Waarschijnlijk omdat ik mijn haar al zolang en zo vaak laat blonderen; dat droogt uit. Ik kan, ook afhankelijk van het weer/wat ik doe, zo’n vijftal dagen zonder mijn haar te wassen. Al zie ik ook echt geen problemen met dagelijks wassen. Fijn dat jij een manier hebt gevonden die goed bij je haar past nu! Da’s het belangrijkste!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ooit een deel van mijn haren geverfd en dat is niet goed gekomen. Het was toen mode van strepen in je haar en toen waste ik mijn gaar nog niet zoals nu. Maar die strepen bleven er nog geen 14 dagen in, haha.

   Verwijderen