Openlijk | Wie of wat vertel ik over mijn blog?

ⒸEvelyneVergote

Hoe open en eerlijk ik ben op mijn blog, zo gesloten ben ik in het leven. Tegen vrienden vertel ik veel, maar bij familie ben ik eerder een gesloten persoon. Hoe dat komt kan ik niet echt verklaren. Misschien omdat we op bepaalde vlakken verschillen van mening en ik die niet altijd durf te uiten.

Ik weet perfect wat ik hier op mijn blog kan vertellen en dat is best veel. Ik deel graag mijn ervaringen in bepaalde situaties, die dan voor de lezer van mijn blog misschien heel herkenbaar zijn. Terwijl ik dit niet durf te vertellen aan familie (en ze het misschien wel lezen op mijn blog zonder mijn medeweten). Ook gebeurt het dat onderwerpen die ik hier op mijn blog bespreek helemaal niet in de gesprekken met familie voorkomen. Gewoon, omwille van andere interesses.

Bij vrienden ben ik meestal openlijker, maar hangt het ook weer van het onderwerp af. Bepaalde onderwerpen komen ook bij hen niet aan bod omdat we daar in verschillen. Zo zijn er maar weinig die weten dat ik blog en dus schrijf op het internet. Velen van hen zijn met heel wat andere dingen des levens bezig. Daarom ook niet verkeerd en hebben we vaak iets om over te vertellen. Dan moet ik ook niet persé vertellen dat ik blog, want ik weet ook wie dit begrijpt en wie niet.

Wie echt afweet van mijn blog is mijn mama (maar die leest het volgens mij niet) en mijn 2 bff's. Recent vertelde ik het ook tegen mijn buurmeisje met wie ik een heel goed contact heb ondanks onze leeftijd (ik zag haar geboren worden ;) ) en dat is het volgens mij zo wat. Mocht er toch nog iemand uit mijn familie- en vriendenkring mijn blog lezen, laat het mij gerust weten ;)

Lezen jullie vrienden en familie met jullie mee?

10 opmerkingen

 1. Vrienden en familie lezen mee en weten van mijn blog. Mijn werk daarin tegen niet, hoewel het best kan dat ze me volgen. Vandaar dat ik het bewust bloggen juist zo fijn vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Open over mijn blog spreken doe ik enkel tegen u en Kristof. Verder heb ik daar bij niemand behoefte aan, voornamelijk uit schrik dat ik veel negatieve reacties ga krijgen. Ik weet wel dat er meer mensen die ik ken in het echte leven meelezen, maar die hebben dan op eigen houtje mijn blog ontdekt. Niet altijd even tof vind ik, maar absoluut wel een reden voor mij om extra bewust te blijven bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het netbij mij, bang voor de reacties. Maar eigenlijk weet ik stiekem ook heel goed dat we niet hoeven bang te zijn voor onze blog. Noch jij, noch ik. Het is onze manier om ons te uiten naar buiten toe.

   Verwijderen
 3. Ik ga er vanuit dat er ook familie, vrienden of collega's lezen waarvan ik niet weet dat ze mee lezen. Daarom ben ik me daar altijd van bewust. Ik zal dus ook nooit negatieve uitlatingen bloggen over mijn werk, bijvoorbeeld. Mijn teamleider heeft mijn blog ontdekt, omdat die voorbij kwam als 'tip' op Facebook. Ik zag dat ze het een like had gegeven. Ik kreeg wel complimenten op mijn werk over mijn schrijfstijl. Dus dat was dan ook wel weer leuk. Maar goed, ik zorg er altijd voor dat ik respectvol blog, me niet negatief uitlaat over een ander, etc. Het kan dan wel zijn dat ik een negatieve ervaring heb, maar ik weet dat wel altijd netjes te omschrijven en het vooral op mijn gevoel te betrekken. Zo stoot ik nooit iemand tegen het hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat probeer ik zelf ook te doen. Omdat mijn werk ook een deel van mijn leven is op welke manier ook. Waarschijnlijk zullen er vroeg of laat collega’s, vrienden, familieleden, .. meelezen, maar voorlopig heb ik daar geen weet van.

   Verwijderen
 4. Bij mij lezen er wel mensen mee. Van sommigen weet ik het, anderen laten ook soms vallen dat ze iets al hebben gelezen. Het blijft openbaar, dus ik ga er vanuit dat er meer mensen meelezen dan dat ik weet. Ik ben dus wel bewust van wat ik deel, vooral als het bijvoorbeeld gaat over werk of dingen die betrekking hebben op anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er mij ook van bewust dat er mensen waarvan ik het niet onbewust meelezen.

   Verwijderen
 5. Mijn familie weet het sinds kort en ik weet dat sommige mensen ook meelezen maar ze zullen volgens mij nooit een reactie achterlaten (vind ik wel jammer soms). Mijn papa leest ook mee, mijn mama weet het maar leest niet mee. Op mijn eerste twee jobs wisten ze het ook maar op mijn vorige job en mijn toekomstige job weten ze het niet. Wil het voorlopig denk ik ook wel zo houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga het ook niet aan iedereen verkondigen, vooral uit schrik voor de reacties

   Verwijderen