5x dingen die ik echt vies vind

ⒸEvelyneVergote

1. Blote voeten
Ja, noem mij maar raar. Ik heb er eigenlijk geen verklaring voor. Maar ik hou niet van blote voeten. Ik zie mijn eigen voeten niet graag en krijg soms rillingen bij anderen. Heel vreemd, zeker nu de zomer er aan komt. Ikzelf heb geen open schoeisel omdat ik als kind plastic steunzolen moest dragen en dat dus niet ging in sandalen (heeft mijn moeder toch altijd beweert). Ik heb dus altijd gesloten schoeisel gedragen. En nu nog steeds. Ik probeer zo min mogelijk met mijn voeten bloot rond te lopen, alleen in de badkamer. In schoeisel heb ik steeds sokjes aan en ga ik er ook niet met blote voeten in. Een vreemde karaktertrek van mij dus..

2. Overgeefsel
Wanneer iemand moet overgeven in de ruimte waar ik op dat moment ben, dan kan ik ter plekke hetzelfde doen zonder reden. Vraag mij dus niet om het op te kuisen, want dan kan je het straks dubbel gaan doen. Ik kan niet tegen die geur of ik begin al te walgen. Het helpt om snel iets anders en lekkerder op te snuiven (parfum of zeep), maar ik moet mij toch heel hard inhouden. Ik kuis nog liever een kamer met str** dan dit.

3. Smekkende tafelgenoten
Wanneer je aan tafel zit en je tafelgenoot geniet zo van eten dat hij er vreemde geluiden bij maakt. No thanks! Of wanneer hij/zij met de mond vol tegen je praat en de gehele inhoud te zien krijgt. Ik heb dan nog liever dat er saus aan dien z'n kin hangt dan.

4. Krabben
Je hebt zo van die mensen die het leuk vinden om op een openbare plaats (lees op straat) aan hun .. krabben. Ik kan mij voorstellen dat iedereen wel eens jeuk heeft op een bepaalde plaats, maar daar nu echt voor mijn ogen gaan krabben? Oh no, thanks!

5. Spinnen en hun webben
Ik heb een fobie aan spinnen. Groot of klein, ik schreeuw het ganse dorp bij elkaar. Ook spinnenwebben kunnen mij niet bekoren. Soms vind ik er in de tuin en schrik ik mij rot. Ik durf ze alleen te benaderen als ik zeker weet dat er geen achtpotig dier in vast hangt.

Wat vind jij echt vies?

6 opmerkingen

 1. Overgeefsel vind ik inderdaad ook niet echt smakelijk. Ik kan bijvoorbeeld niet eens tegen de geur van overgeefsel van onze katten en laat dat altijd maar door iemand anders opruimen. Waar ik verder rillingen van krijg, zijn donkere lange haren in doucheputjes, gootstenen, etc. En verder heb ik een lichte fobie voor koikarpers. Ik vind dat zulke vieze en enge beesten... Qua eten vind ik schimmelkaas en brie heel vies. Dat krijg ik niet eens doorgeslikt zonder te kokhalzen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overgeefsel van de katten ruikt niet, dus daar heb ik minder probleem mee. Gelukkig, want de kat op onze dienst laat geregeld zo’n pakketje achter ;) Wat jij hebt met brie heb ik met paprika. Ik kan het noch ruiken noch eten.

   Verwijderen
 2. Haha tof stuk! Ik vind hondenstront echt ranzig. Ik krijg daar ook altijd kotsneigingen van. Bweik. Nog meer dan van kots zelf, al vind ik dat ook heel vies. En van spinnen ben ik ook bang. Ik moet me nog maar zo'n gigantisch, harig exemplaar voor de geest halen (ik doe nu heel hard mijn best omdat niet te doen :p) en ik krijg al rillingen en een brok in mijn keel. Brr. Echt horror!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Evelyne,

  Als kind ook altijd zelf steunzolen gehad. Eerst van zulke metalen/stalen (met z'n knikleertje) en inderdaad later ook van zulke rood/oranje plastic dingen. Ben dus ook niet (nu nog steeds niet) van de open schoenen. Werd toen altijd gezegd door de orthopeed en orthopedisch-instrumentenmaker dat je zoveel mogelijk op steunzolen moest lopen om de druk in de voeten te blijven houden. Vandaar ook de gesloten schoenen met een los en uitneembaar voetbed. Bij jou toen ook altijd steunzolen op-/aanmeten door het maken van gipsafdrukjes van de voeten zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen