✘De Fotografie Tag✘

ⒸEvelyneVergote


Een hele tijd geleden maakte mijn naamgenoot Evelien van fotografille.nl deze Tag. Ik vond het wel eens tijd om deze te gaan invullen ;)

1. Wat was je eerste eigenste camera?
Enkele jaren (ik denk 15j geleden ofzoiets) ging ik met vrienden naar een optreden van Clouseau. Ik had mijn compact camera meegenomen, maar was zo teleurgesteld in het resultaat dat ik besloot om een nieuwe en betere te kopen. Ik keek rond en kocht een Panasonic Lumix compactcamera. Omdat ik er helaas niets van kende begon ik lessen te volgen en zo is mijn passie voor fotografie gestart. Kort na afloop van de cursus kocht ik de spiegelreflex van mijn nicht over en enkele jaren later kocht ik de Canon eos 600D én een Tamron-lens, war ik nog steeds heel tevreden over ben!

2. Waar maak je het meeste foto's van?
Ik wandel heel graag in onze tuin of op het kasteeldomein niet ver van waar ik woon. Ik neem graag foto's van alles. Ook verschillende composities en vooral heel veel close-up's. Ik hou hier het meeste van. Ik vind de scherpte diepte in een foto heel erg belangrijk en mooi. Maar natuurlijk niet ieder onderwerp leent er zich toe.

3. Met welke app bewerk je je smartphone-foto's het liefste?
Als ik een foto neem met mijn smartphone is het meestal op restaurant van mijn mooi gedresseerde bord ;) Wanneer ik die op social media wil plaatsen gebruik ik doodgewoon een filter van de app zelf. Ik heb geen speciaal bewerkings-app op mijn smartphone staan. Ik neem nog het liefst foto's met mijn camera.

4. Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?
Oh jee, dat vind ik een moeilijke. Ik neem zoveel foto's dat ik uit elke reeks toch wel 1 à 2 favorieten heb. Ik denk hier nu terug aan een foto waar ik toch wel veel complimenten over heb gekregen. Ik kreeg ook wat tegenkantingen, maar toch ben ik blij met deze foto. Ik volgde toen lessen en we waren op bezoek in Cadzand. Ik ging er op een bepaald moment plat op mijn buik liggen en hield mijn camera ietsiepietsie schuin. En toen kwam dit resultaat.

ⒸEvelyneVergote

5. Hoeveel foto's maak je per dag?
Vorig jaar deed ik de 365daysofphotography-challenge en nam ik dus dagelijks een foto. Niet altijd even makkelijk geef ik toe ;) Nu probeer ik toch 1x per week mijn camera in de hand te nemen en er in de tuin of elders op uit te trekken. Het is dus moeilijk te zeggen dat ik nog dagelijks foto's maak omdat ik er veel te weinig op uit kan met mijn camera.

6. Op welke plek wil je ooit nog eens foto's maken?
Er is nog heel veel waar ik naartoe wil en van elke plek wil ik uiteraard wel foto's. Ik maak van al mijn reizen (of citytrips) achteraf steeds een fotoboek. Is zo heerlijk en mooi om te tonen aan familie en vrienden. Er is echt nog heel veel waar ik naartoe wil en de lijst lijkt eindeloos.

7. Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?
Ik had een leerkracht en die liet ons heel vrij in wat we deden. Zolang we ons maar aan de opdracht hielden mochten we er mee doen wat we wilden. Ik vond het soms beangstigend maar tegelijkertijd heerlijk. We leerden er nog het meeste uit, weet je wel? Ik zal nooit vergeten dat hij zei dat je nooit de regeltjes in de fotografie helemaal precies mag nemen, maar er soms gerust eens mag buiten de lijntjes gaan. Thinking out of the box zei hij dan. Dit heb ik àltijd onthouden.

8. Hoe deel jij je foto's met de buitenwereld?
Zoals ik al zei vind ik het heerlijk om foto's van reizen en citytrips te bundelen in een fotoboek. Kan ik overal meenemen en iedereen kan er met gemak in kijken. Op Facebook ben ik lid van enkele fotografie-groepen en daar durf ik ook wel eens een foto te delen, maar niet zo vaak. Op mijn blog werk ik ook met eigen foto's. Of toch zoveel mogelijk.

Op welke plek wil jij ooit foto's maken?

2 opmerkingen

  1. Wat leuk om te lezen Evelyne! En gewoon je foto's delen met anderen hoor, je kunt er alleen maar van leren :)

    BeantwoordenVerwijderen