Denkbeeld | Een misvatting over mij

ⒸEvelyneVergote

Naar aanleiding van een artikel dat Sheila plaatste vond ik het wel leuk om er ook een artikel aan te wijden. Ik beantwoorde haar artikel met een grote misvatting die mensen over mij hebben waar ik het nu eens open en eerlijk met jullie wil over hebben.


De ergste en pijnlijkste misvatting vind ik dat men er van uit gaat dat ik niets kan omdat ik nog thuis woon. Volgens velen hoef ik maar mijn voeten onder tafel te schuiven en te genieten van wat mij voorgeschoteld word. Ok, ik moet inderdaad niet koken en ik kan mij vaak ontspannen in de zetel gooien. Maar, ik neem best wel wekelijks een stofzuiger vast en help mee in het huishouden waar ik kan. Ik ben dan misschien niet in alles superhandig, ik kan best wel de afwas doen, dweilen, stofzuigen en nog wel wat andere klusjes. Na mijn werk ga ik 1x per week langs de winkel om boodschappen te doen voor mijn ouders en mezelf.

Ook denkt men, omdat ik nog thuis woon en nog geen gezin heb, ik het financieel beter voor heb. Maar daar hebben ze het eveneens mis. Ik ben een grote spaarder, maar doordat ik nog geen gezin heb en nog thuis woon word er heel wat van mijn loon afgehouden die zomaar naar de staat gaat. Ik moet ook belastingen betalen net zoals ieder ander mens op aarde. En ookal heb ik geen elektriciteitskosten en dergelijke grotemans-kosten, toch gaat er heel wat op aan belastingen voor de auto, staat, dokterskosten, .. Momenteel heb ik ook een lening lopen bij de bank voor de aankoop van mijn auto recent. Dat geld krijg ik helemaal niet voorgeschoteld van mijn ouders (wat ik niet zou willen) en moet ik ook elke keer betalen.

Ik word dan misschien geholpen met zaken die een ander alleen moet doen, er zijn best wel wat zaken die ik alleen moet beslissen en waar ik niet bij mijn ouders te rade kan. Ik kan rekenen op mijn moeders hulp bij het invullen van mijn belastingsbrief (ik heb daar absoluut geen verstand van!) en bij het kiezen van een auto (qua motor, pk, ..) maar sommige dingen moet ik ook alleen beslissen. En dat is soms ook heel moeilijk voor mij. Daar staat soms niemand bij stil. Men denkt : 'ah die woont nog thuis, die zal wel geholpen worden bij dit of dat', terwijl ik heel vaak struggle met keuzes maken die zij niet voor mij kunnen maken.

Dus, voor wie dit leest, denk eerst even na alvorens je opmerkingen of bedenkingen maakt over mensen die nog bij hun ouders inwonen. Er zijn heel veel verschillende verklaringen voor en het is ook niet altijd even simpel. Ieder leeft zoals die het wil en daar mag niemand anders over oordelen als die persoon zelf. Besef goed dat je hiermee iemand zwaar kan kwetsen. 

Welke misvatting werd al eens over jou gemaakt?

4 opmerkingen

 1. Het is echt heel herkenbaar wat je beschrijft! Ik woon als 24-jarige nog thuis en loop ook weleens tegen dit soort vooroordelen aan. Ja, mijn moeder kookt bijna elke dag en is ook meestal degene die stofzuigt. Maar verder ben ik heel zelfstandig en weet ik het meeste wel zelf voor elkaar te krijgen. Ik betaal mijn eigen verzekering, belastingen, etc. En het geld dat op mijn spaarrekening staat, heb ik ook zelf bij elkaar gespaard. Net als dat ik belangrijke keuzes zelf maak en ook regelmatig dingen voor mijn rekening neem die in huis moeten gebeuren. Zelf ben je door omstandigheden (bijvoorbeeld financieel) gedwongen nog even thuis te wonen, maar dat zegt niets over of je wel of niet zelfstandig bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad zo is dat Romy! Dankuwel voor je reactie, nu voel ik mij niet langer de enige ;)

   Verwijderen
 2. Heel herkenbaar hoor, mensen hebben al gauw een idee bij mensen.. Iets wat soms totaal onterecht is. Een grote misvatting over mij? Dat ik verwend ben, aangezien ik enigskind ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Ikzelf pas heel erg op met mensen beoordelen. Ik heb zoiets, ieder heeft zijn leven en ik heb die van mij.

   Verwijderen