Life #23 | Mijn veel te droge huid, mijn leven


ⒸEvelyneVergote

Omdat er gisteren iemand een opmerking over maakte wil ik er mij toch even over uitwijden op mijn blog. Ik praat eigenlijk niet graag over mijn uiterlijk en al zeker niet wanneer iemand er een opmerking over maakt.

Sinds mijn 10 jaar heb ik erge last van acné gehad. Ik ging te rade bij de huisarts die mij een medicijn voorschreef. Maar telkens wanneer ik dit stopte kwam de acné hardnekkig terug. Ik werd doorverwezen naar de dermatoloog maar die kon mij niet helpen. Hij wou mij de zwaarste anticonceptiepil voorschrijven terwijl ik nog geen 12 jaar was. Niet veel later kwam ik bij de schoonheidsspecialiste terecht en heeft die mij wonderbaarlijk goed geholpen.

ⒸEvelyneVergote

Op dat moment, een goeie 15 jaar geleden ongeveer, had ik door de overvloed van acné een vrij vette huid. Ik blonk soms zo hard in mijn vel dat het niet meer normaal was. Voor mij was het eigenlijk het belangrijkste dat ik verlost raakte van die vervelende acné. En na jaren visites bij de schoonheidsspecialiste is dat eindelijk gelukt. Weg acné. Enfin, echt weg weg is het niet. Er zijn nog steeds onderhuidse zwarte puntjes op bepaalde plaatsen in mijn gezicht. Maar, hé.. ik ben verlost van het grootste deel en dat is voor mij het belangrijkste!

Maar, wat heeft dat nu met mijn huid gedaan? Wel, ik vertelde zonet dat ik een vette huid had met heel wat acné. Langzaamaan, na vele gezichtsverzorgingsbeurten, creeërde ik een andere huid. Van vet ging ik naar minder vet naar droog. En dat laatste is nu mijn huidtype. Gelukkig is er aan elke soort huidtype een aangepaste behandeling. En kan ik mezelf ook perfect verzorgen. Zo was ik mij dagelijks 's morgens met een Hy-oil en daarna smeer ik mij in met een dagcreme. Eveneens doe ik dit ritueel 's avonds. Eén keer per week leg ik een maskertje die varieert in bestandsdelen. Ik heb er zo een stuk of 3 staan. En soms neem ik er eens een 12dagen-kuur tussen die ik bij thuiskomst van mijn werk opbreng. En daarnaast heb ik elke 6 weken mijn afspraak bij de schoonheidsspecialist. Ik denk dat dit toch betekent dat ik heel wat zorg draag voor mijn huid.

Wat voor huidtype hebben jullie en wat doen jullie er mee?

2 opmerkingen

  1. Halleluja, van die mensen die opmerkingen durven te maken over zoiets. Alsof je zelf niet doorhebt dat je een droge huid hebt. Haha. Maar oké. Ik heb dus ook een droge huid. Al kan ik die redelijk goed onder controle houden met crèmes. Dagcrème, nachtcrème en hydraterende maskertjes zijn hier vaak wel voldoende. Gelukkig maar :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, ik had dat dus echt nog niet door. Was zo blij dat ze er mij aan herinnerde, haha!

      Verwijderen