About Food | Enkele favoriete gerechten

ⒸEvelyneVergote
Ik ben geen grote eter. Ik eet meestal ook in kleine beetjes en een bord op restaurant eet ik zelden volledig uit. Niet omdat ik niet wil, maar omdat er heel wat dingen zijn die ik niet lekker vind. Mijn moeder noemt mij dikwijls 'een zindelijke' (geen idee hoe ik dat woord deftig kan zeggen), maar langs de andere kant mag ik dan weer dingen die zij niet eet ;) Ik heb daarom een lijstje gemaakt van wat ik wél graag eet (en ik zal hoogstwaarschijnlijk enkele dingen vergeten, haha)

ⒸEvelyneVergote

*Pasta
Ik ben verzot op pasta! Spaghetti, Tagliattelle, Penne, Fettucini.. noem maar op. Liefst met scampi en een currysausje.

*Warme groenten
Ik ben absoluut geen groente-eter en dat blijft meestal liggen in mijn bord op restaurant (thuis word ik natuurlijk verwacht alles op te eten ;) ), maar als ik mag kiezen welke groente ik eet dan kies ik voor warme groenten. Bloemkool, prei (zo lekker als die gestoofd is!), rode kool, spruitjes, .. Wortels eet ik dan liever rauw. Ik ben helemaal geen vreemde eter toch? :p Wat ik absoluut niet mag is witloof en paprika. Vooral dat laatste moet je mij zeker niet voorschotelen. Ik kan die groente noch ruiken, noch bereiden, noch eten. Gelukkig eet niemand van ons thuis paprika (behalve mijn papa, die eet alles, haha).

*Mosselen
Omdat mijn ouders er vroeger eens heel ziek van zijn geweest had ik dat tot voor kort nog nooit gegeten. Mama durft het niet meer te eten uit schrik er opnieuw ziek van te worden. Maar ze mist het niet, dus voor haar hoeft het ook niet. Tot enkele jaren geleden. Mijn opa en oma waren naar de Nederlandse Filipijnen geweest en waren in de wolken over het mosselgebeuren daar. Na lang zeuren zijn we er dan ook eens naartoe geweest en had ik mijn eerste mossel-ervaring (wat een woord, haha!). Ik vond ze héérlijk! Wanneer ik de kans krijg eet ik nu mosselen en laat ik mama wel iets anders eten ;)

*Scampi
Ik ben zot van scampi's en bestel ze haast overal op restaurant. Maakt niet uit in welk gerecht, als er scampi op de kaart staat is dat meestal mijn keuze. Alvast als er geen kans bestaat dat er een pikante saus bij word geserveerd, want dat vraag ik altijd. Ik kan nl niet tegen pikant.

*Vlees
Thuis eet ik vaak vlees. Ok, nu zal ik hoogstwaarschijnlijk mijn vegetarische lezers tegen de borst stoten, maar ik heb mijn stukje vlees op zijn tijd echt wel nodig. Een lekkere worst of een gemarineerde kipfilet, heerlijk toch. Ok, ik ga niet beweren dat ik het niet erg vind wat er met de beestjes gebeurt, maar ik ben er mij ook van bewust van het feit dat welk vlees in mijn bord ligt er eerlijk ligt. Helemaal zeker weet ik dat natuurlijk niet, maar ik probeer zo weinig mogelijk te denken aan het feit wat dat stuk vlees ooit is geweest. En dit is absoluut geen aanval op ieder wie vegatarisch, veganistisch enzo leeft! I respect you, you respect me.

*Dessert
Ik ben een zoetebek. Als dessert mag ik alles die zoet is en er is echt heel weinig dat ik niet mag. Daar is mijn lijn helaas minder gelukkig mee, maar hé you only live once ;) Thuis eet ik eigenlijk nooit een dessert of het is een stuk taart bij de koffie of pudding voor de tv. Op restaurant kies ik als dessert vaak chocolademousse, creme brulee, moelleux, ..

*Ijs
Ik ben verzot op ijs. Maakt niet uit welke smaak (al is peer niet zo mijn favoriet) ik eet het met plezier op. Ook het tijdstip maakt niet uit voor mij. Enkele jaren geleden at ik het als avondmaal op een zonnig terras, haha. Wat ik er wel niet op wil is slagroom. Ik vind het geen must. Als het er nu echt op is zal ik het wel opeten, maar meestal vraag ik zonder.

*Brood
Ik eet liever brood dan aardappelen. Ik eet 1x per dag aardappelen omdat ik het zo gewoon ben, maar je zal mij nooit straffen door mij 3x per dag brood te laten eten omdat er eens geen tijd is om aardappelen te koken. Ik eet ze wel graag gebakken, maar ik heb altijd geleerd om gekookte aardappelen te eten. Puree eet ik echt niet graag. Geef mij dus maar een stukje brood ;)

Wat lust jij zoal?

2 opmerkingen

  1. Ik ben zot van alles wat niet echt gezond is :p chocola, brood, pizza, frietjes, taart, ... Maar ik eet ook héél graag gegrilde groentjes en mijn favoriete groentes zijn bloemkool, paprika, prei en tomaat. Witloof lust ik ook écht niet! Mosselen vind ik vies (nog nooit gegeten maar het ziet er zo onsmakelijk uit dat ik dat ook nooit ga doen) en vlees heb ik niet echt nodig eigenlijk. Ik zou alleen wel kip missen als ik vegetariër zou worden.

    BeantwoordenVerwijderen