Ontspanning | 5x activiteiten om op zaterdag te doen

ⒸEvelyneVergote

Op zaterdag hou ik er van om dingen te doen die ik tijdens de week niet kan. En ik hou er van om er mijn tijd voor te nemen en niet snel snel te doen. Zeker in het weekend. En als het geen werkend weekend is ;)

1. Uitslapen/Laat naar bed
Zaterdag is voor mij de enige dag dat ik kan uitslapen. Toch als ik vrij ben. Vroeger, voor ik full-time werkte sliep ik elke dag tot een uur of 10, 11. Nu kan ik dat niet meer. Zo ook met het tijdstip dat ik ga slapen. Vroeger kon ik makkelijk tot 24u opblijven, nu niet meer. Precies of mijn bioritme is wat door elkaar geschud. 

2. Lunchen/Uit eten gaan
Ik ga graag uit eten. Gewoon gezellig met mijn ouders of met vrienden/familie. Een simpele dagschotel als lunch kan mij al bekoren, ookal eet ik niet alles *oeps* Als we uit eten gaan mag het uiteraard iets meer zijn. Meestal word het aperitief, hoofdgerecht, dessert.

3. Shoppen/Een terrasje doen
Ik ga dan misschien wel niet zo heel vaak shoppen, toch kan ik wel eens snel naar de stad om iets te halen dat ik nodig heb. Dan doe ik dat het liefst op zaterdag en op het gemak. En dat combineer ik dan met een terrasje, ofwel beslissen we thuis ineens om een terrasje te doen.

4. Een glaasje wijn/cava
Ik kan zo genieten van een glaasje wijn of cava voor tv met een film of serie. Of bij vrienden gezellig op hun terras of in hun huis. Heerlijk die avonden! Of bij de lunch of uit eten kan ik genieten van een glaasje cava als aperitief en een glaasje witte wijn bij het hoofdgerecht. Meer hoeft dat niet te zijn voor mij.

5. Tv-kijken
Wanneer ik geen afspraak heb op zaterdagavond, kijk ik graag tv. Dan kijken we een reeks van een dagelijks programma die we opgenomen hebben op de Digibox. Of een filmpje. Maar dat is meestal voor als ik alleen ben, mijn mama is namelijk niet zo into film. Toch niet op tv. Naar de cinema wil ze wel, haha. 

Wat doe jij graag op zaterdag? 
3 opmerkingen

 1. Oh uitslapen. Dat gebeurt hier niet meer sinds we ouders zijn geworden. Is geen ramp, hoor. Ik ga sowieso liever altijd op tijd het bed uit. Wat ik op een vrije zaterdag het liefst doe? Ergens heen gaan. Naar een dierentuin, pretpark of museum.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, met kinderen is dat inderdaad niet zo evident om uit te slapen. Ik hou wel eens van een luie zaterdag, maar heb soms ook graag iets gepland.

   Verwijderen
 2. Uitslapen. Rommelen in huis. Afspreken met vriendinnen. Lezen. Bloggen. Series kijken... Te weinig tijd op Zaterdagen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen