Evaluatie | Een half jaar 365 dagen bloggen!

ⓒpixjumbo.com By Viktor Hanacek

182 dagen! Dat betekent dat we vandaag exact halverwege het jaar zijn. Dus, halverwege 365 dagen bloggen!

Ik moet toegeven, ik heb het toch wat onderschat. Helaas. In het begin vloeide de inspiratie er van af en was ik weken voorop aan het inplannen. Er was dan wel eens een dag waarop het minder ging, waarop ik dan toch weer inspiratie vond en ik terug verder kon. Ik was voorbereid op een offday zonder inspiratie, want ik had ook heel wat in mijn concepten staan die ik kon gebruiken.

Dat ging zo een tijdje door, tot enkele maanden geleden.. Ter ontspanning las ik blogs, maar kon ik niets vinden om mijn blog mee te vullen. Als ik dan toch aan het typen sloeg, was ik niet altijd helemaal tevreden met het eindresultaat. Ik wou dan toch iets geschreven hebben om die dag iets gepubliceerd te zien. Ik wist op voorhand dat ik mij niet aan een vast uurschema zou kunnen houden en zo gebeurt het dat ik na het werk doelloos naar een wit blad zit te staren die nog gevuld moest worden met een leuk verhaal, lijstje of iets anders. Hieraan merk ik ook dat de reacties op mijn blog uit blijven. Ik verwacht uiteraard geen 100en reacties op 1 post, want dan krijg ik het moeilijk met antwoorden :p

Het is uiteraard niet de bedoeling om een negatieve post te schrijven over het project die ondertussen halfweg is. Ik wou gewoon even aantonen dat het niet altijd even makkelijk is om dagelijks geboeid te zijn voor je lezers. Respect dus voor de bloggers die dagelijks een blog uit hun mouw weten te schudden!

Maar wees gerust, ik stop nog lang niet met dit project. Ik ben hier aan begonnen en wil het heel graag met glans afmaken. Ik worstel mij wel door de komende maanden met inspiratie en schrijven enzovoort.

Zou jij het kunnen?

6 opmerkingen

 1. Ik vind het heel knap. Als het moet zou ik het wel kunnen, maar ik zou er geen zin in hebben. Op mijn werk schrijf ik ook en 's avonds heb ik dan wel eens zin in iets anders. Veel succes met de tweede helft van je project!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is begrijpelijk. Je mag dan nog graag schrijven, als je het op je werk al dagelijks doet, dan heb je er geen zin in om het 's avonds nog eens te doen :)

   Verwijderen
 2. Wel, het eerste jaar dat ik mijn blog had heb ik dus ook dagelijks gepost en ik botste ook weleens op dezelfde ‘problemen’ toen. De inspiratie was er soms niet, waardoor ik posts online zette waar ik niet helemaal tevreden mee was. Jammer eigenlijk. Al die artikels zijn inmiddeld ook weer offline gehaald! Maar spijt dat ik toen dagelijks gepost heb, ondanks de mindere artikels die nu alweer verwijderd zijn, heb ik zeker niet. Het was voor mij een beetje een soort van blog-leerproces, zeg maar :) Zou ik het opnieuw kunnen doen? Ja! Maar ik zou het niet willen. Voorlopig ben ik blij met de drie artikels die ik wekelijks online zet. Succes nog met deel twee van je project!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik merk dat de kwaliteit van mijn artikels wel achteruit gaat. Jammer.. Maar ik wil niet opgeven.. Wat ik na dit project wil doen ivm mijn blog weet ik nog niet. Ik zie wel tegen dan ;)

   Verwijderen
 3. Heel knap! Dat doe ik je zeker niet na! Ik kan amper wekelijks een post online zetten haha, laat staan elke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet altijd even simpel, merk ik nu. Maar, het lukt me wel ;)

   Verwijderen