Opvallen in de blogwereld? | Doe gewoon je zin!

ⒸEvelyneVergote

Wanneer je een blog start, is het de bedoeling dat het ook gelezen word. Dus gaat er ook een heel proces vooraf aan denkwerk. Waarover schrijf ik? Wat is mijn niche? Hoe moet mijn lay-out er uit zien en ga zo maar even verder.

Ik startte een blog met als doel: 'ik wil schrijven'. Maar.. wat moet ik nu schrijven? Wel, ik wist dat ik geen persoon ben om informeel over dingen te gaan schrijven en ik het liefst mijn eigen verhaal in mijn eigen woorden vertel. En dat werd mijn doel voor deze blog. Gewoon, schrijven met een persoonlijke touch over mijn persoonlijke leven en alles wat er mee te maken heeft.

Je kunt mij bijvoorbeeld niet blij maken met een review ookal mag ik er zelf mijn eigen mening over geven. Dan voel ik een bepaalde druk en dan gaat het schrijven mij niet. Laat mij gewoon schrijven over de dagdagelijkse dingen in het leven en mijn passie fotografie. Ook daarover zal ik niet informeel schrijven, gewoon omdat dit mij niet zo ligt. Ik kan het namelijk ook niet zo goed uitleggen. En dat zal ook wel de reden zijn dat ik deze dingen minder graag schrijf.

Doch zijn er ook wel enkele 'regeltjes' in de blogwereld over hoe je best je teksten opmaakt, je afbeelding plaatst en kiest, tussentiteltjes  enz.. Ikzelf doe liever mijn eigen ding in het schrijven van mijn teksten, maar wie de perfectie nastreeft zal hier uiteraard wel rekening mee houden. Voor mij is het belangrijker dat de afbeelding bij mijn tekst past en daar alleen al ben ik soms uren mee bezig.

Ik ben dus niet persé bezig met dé perfecte blog te hebben, ik wil gewoon schrijven over alles wat mij bezig houdt in mijn leven. 

Ben jij bezig met dé pérfecte blog?


8 opmerkingen

 1. Ik ben mij wel bewust van de regels in blog-land en ik verdiep me daar ook weleens graag in, maar uiteindelijk doe ik ook maar gewoon mijn ding. Een niche heb ik bijvoorbeeld totààl niet en mijn foto's zijn ook nooit wat ze moeten zijn. Een perfecte blog hoeft voor mij ook niet (is ook gewoon onmogelijk!), zolang ik er maar plezier uit kan blijven halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is dat. Ik geef dan wel geen lak aan al de regels, maar toch doe ik liever mijn eigen ding. Gewoon omdat het bloggen nog leuk moet blijven.

   Verwijderen
 2. Mijn blog is ook niet perfect maar dat moet ook niet vind ik. Vind het belangrijker dat ik het een fijne plek vind en dat het leuk blijft dan dat alles volgens de regeltjes gaat. Ik bedenk gewoon mijn eigen regels :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een plek voor mij, niet zozeer voor anderen en/of reacties. Uiteraard maakt dit het wel leuk, maar zolang ik er zelf maar plezier in hou met wat ik aan het doen ben/schrijf .. Daar gaat het mij om :-) Niet of mijn blog populair is, of hoeveel volgers ik ben. Ik ben dankbaar dat ik na 10 jaar nog steeds met zoveel plezier (en best wat vaste volgers) dit mag doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is zo lastig. Mijn spelling en grammatica is niet echt heel erg goed maar dit is toch wel echt een belangrijk punt bij het bloggen. Maar voor mij draait het toch een beetje om de foto's die te vinden zijn op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is lastig.. Maar toch knap dat je een blog begonnen bent ondanks het gebrek. Je moet het maar durven ;)

   Verwijderen