Fotografie op je blog | Stockphoto of eigen foto?

ⓒpexels.com By Lisa Fotios

Sinds ik dagelijks blog probeer ik ook bij elk artikel een zelfgemaakte foto te gebruiken. Dat is echter niet altijd even simpel. Soms heeft een artikel een sterke foto nodig, soms kun je vrij zijn van onderwerp in foto en artikel.

Ik opteer meestal zelfgemaakte foto's, maar begrijp ook waarom men liever stockphoto's gebruikt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf soms durf te grijpen naar een stockphoto gewoon omdat die beter passen bij mijn artikel. En omdat de opmaak veel beter is dan wat ik kan. Zo heb ik niet altijd de perfecte attributen voor handen om de perfecte flat-lay te maken. En dan verkies ik graag een stockphoto.

Niets mis met een goeie stockphoto uiteraard! Ieder doet wat hij/zij wil en zich goed bij voelt. Vind je van jezelf dat je geen goeie fotograaf bent, is een stockphoto wel een handige oplossing. Vind je als fotograaf dat een bepaald onderwerp niet in je stijl van fotograferen ligt, ook goed.

Maar zelf vind ik dit steeds een struggle. Is die foto wel goed genoeg? Past die wel? Toont deze foto wel wat ik in het artikel duidelijk wil maken? Een dagelijks iets waar ik mee worstel soms en toch.. moet ik leren luisteren naar wat ik iemand anders vertel ;)

Hoe denk jij over het gebruik van stockphoto's of eigen foto's?

2 opmerkingen

  1. Ik probeer stock foto's zoveel mogelijk te vermijden. Ik vind mijzelf allesbehalve een goede fotograaf en vind het soms frustrerend dat foto's maar niet willen lukken zoals ik voor ogen heb, maar toch probeer ik wel altijd mijn best te doen om foto's te voorzien die bij mijn artikels passen. Pas als ik écht geen foto kan voorzien voor een bepaald artikel zal ik dus naar de stock foto's grijpen. Eigen foto's vind ik gewoon beter bij mijn blog passen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik probeer zoveel mogelijk eigen foto's te gebruiken, maar soms hoort een foto niet bij mijn artikel of omgekeerd. En thuis heb ik niet altijd de ideale omstandigheden om te fotograferen, waardoor ik dan sneller naar mijn archief ga.

      Verwijderen