Netwerk | Wat social media voor mij betekent

ⒸEvelyneVergote

Ik schreef al eens over mijn social media-gebruik, maar hoe ga ik er nu mee om? Hoe belangrijk vind ik het? Wat betekent het voor mij hedendaags? Ik vertel je er in deze post over.

Ik moet toegeven dat ik sinds mijn full-time job heel wat minder post. Zowel op Facebook als Instagram. Twitter is meer het platform om mijn blog te delen en daar spendeer ik hoogstens een minuut per dag. Of zelfs pas om de twee, drie dagen. Het hangt er van af.

Op Facebook post ik nog minder dan op Instagram. Op Facebook zet ik amper nog een status over mijn gevoel van de dag of iets dergelijks. Als ik iets in de status plaats is het meestal 'Ik kijk' of 'Ik eet' en dan de gelegenheid. Meer geef ik nooit prijs, want dat is niet nodig vind ik. Een foto plaats ik dan wel nog regelmatig in de speciale Facebook-groepen over Fotografie.

Op Instagram post ik meestal in het weekend of op vrije dagen. Dan doe ik meestal wel iets leuk en vind ik dat interessanter om te delen dan op werkdagen. Meestal word dat iets dat op mijn bord ligt, maar dat kan evengoed een leuk moment zijn.

Wanneer ik iets post op Facebook of Instagram dan kan ik het niet laten om die twintig keer per dag te openen om te zien of er al likes zijn binnengekomen. Ik weet dat ik niet mag focussen op het hoeveel likes er zijn binnengekomen, maar elke like vind ik leuk. Omdat ik mij dan voor even interessant voel. Hoe vreemd dit nu ook klinkt. Ik vind het natuurlijk veel leuker dat vrienden mijn foto liken op Instagram of Facebook dan dat vreemden dat doen. Maar weer, ik probeer mij zo min mogelijk te focussen op het aantal likes en wie het exact geliket heeft, ik ben er alleen meer mee bezig dan ik zelf zou willen.

Ben jij bezig met likes?

4 opmerkingen

 1. Ik vind sociale media een beetje een lege bezigheid. Zit dan ook nergens meer op. Ik vind reacties op mijn blog erg leuk maar de likes die ik via de app krijg, daar doe ik niets mee. Sociale media wakkert bij veel mensen het verlangen perfect te moeten zijn aan. Het leven is niet perfect maar als niemand het daar over heeft dan lijkt dat het wel. Ik zag het bij vriendinnen thuis. De perfecte borden met eten, maar de zooi ervan 2 dagen laten staan. De liefste foto's met hun kindje maar de smerige dekens nog op het bed. Ieder zijn ding, maar ik was opeens helemaal klaar met het lezen van tig berichtjes van mensen die je normaal ook niet spreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik weet dat niet iedereen en alles perfect is. Het word wel zo getoond op social media, maar als je er dan bij bent is het zeker niet zo rozengeur en maneschijn. Toch vind ik het leuk dat mensen foto's van mij liken. Betekent voor mij dat ze het appreciëren en net dat vind ik belangrijk.

   Verwijderen
 2. Ik vind social media helemaal niet belangrijk. Afgelopen week op vakantie in Oostenrijk ook lekker even ZONDER gedaan. Ik ben dan ook helemaal niet bezig met likes en hoeveel bekijks mijn blog/foto's hebben via Instagram/Twitter e.d. Lekker rustig daardoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit niet elke dag te denken 'en wat gaan we nu eens op Instagram zwieren?', maar wanneer ik dan iets post kan ik het niet laten om te gaan kijken wie het allemaal geliked heeft. Ik bv ook perfect een tijd zonder social media, ookal mag die tijd niet té lang duren, haha.

   Verwijderen