Te druk in je hoofd? | 5x ontsnappen aan de dagelijkse stress

ⒸEvelyneVergote


De één kent al meer stress dan de ander. De één krijgt er dagelijks mee te maken, de ander kan de stress makkelijker van zich afzetten. Ikzelf heb vaak met stress te maken, maar dat hangt van moment tot moment af. Het ene moment kan ik ook makkelijker verwerken dan het ander. Om even te ontsnappen aan de dagelijkse stress deel ik 5 tips.

1. Neem een relax badje
Hier kan ik van genieten. Gewoon even in een warm bad met een gezichtsmaskertje op. Mijn haren laat ik even met een shampoo inwerken waardoor ik een betere glans krijg. Dit voor een halfuurtje, 1x per week, liefst op vrijdag- of zaterdagavond en ik ben een ander mens.

2. Bloggen
Door te bloggen kan ik de stress van de dag even van mij afschudden. Dat doe ik door ofwel er over te schrijven (als dat kan) of door voor een totaal ander onderwerp te kiezen en ik even niet aan de voorbije dag hoef te denken.

3. Facebook
Ik schreef er al eens over, maar ik kan mij wel vermaken met spelletjes op Facebook. Ondertussen ben ik bezig met een update over dit artikel ;) Maar om terug te komen op het punt, ik kan de stress ontlopen door dergelijke spelletjes te spelen op Facebook. Even mijn verstand helemaal op nul zetten en spelen, I love it!

4. Tv-kijken
Na een lange dag kan ik genieten van een rustige tv-avond. Ik kijk graag series, film en nog vanalles op tv. Onze digibox puilt uit van programma's die we nog moeten bekijken. In het weekend gebeurt het dat we een hele reeks van een dagelijks programma (zoals Komen Eten, Switch,..) na elkaar kijken. Alleen Familie kijken we dagelijks.

5. Muziek
Geef mij muziek en ik kan er helemaal in ontsnappen. Maar dan wel in mijn eentje. In de auto of elders in huis waar ik alleen kan zijn. Soms heb ik daar echt nood aan en plan ik zelfs zo'n moment in. Vroeger gebeurde dit meer dan nu, maar nog steeds kan ik mij goed laten gaan op muziek. Maakt niet uit wie of welke muziek, dat bepaal ik op het moment zelf.

Hoe ontsnap jij aan de dagelijkse stress?

4 opmerkingen

 1. Van mij is het ook vooral tv kijken of een spelletje spelen of ook een goed boek lezen. Een bad nemen, werkt bij mij dan weer totaal niet. Echt niets voor mij, hoewel het wel fijn moet zijn om daarvan te kunnen ontspannen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind wandelen of fotograferen heel erg rustgevend om te doen. Als ik wandel, kijk ik gewoon rond en denk ik nergens aan. Als ik fotografeer, ben ik zo gefocust dat ik me alleen daar op concentreer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ookal is fotografie mijn passie, ik moet daarvoor rustig kunnen zijn. Wanneer ik te veel stress heb lukt dat niet. Je kan mij dan wel de camera in de hand geven, of er iets deftig uitkomt is wat anders ;)

   Verwijderen