Een klungel of lomp? | 5x waar ik onhandig in ben


ⒸEvelyneVergote

1. Kledij op een kapstok hangen of correct plooien
Wanneer ik ga shoppen en in een kledingwinkel binnenkom, wil ik uiteraard het kledingstuk op z'n geheel bekijken. Maar dan komt het. Wanneer het me toch niet ligt en ik het dus moet terugleggen of op de kapstok hangen dan begin ik te klungelen. Ook thuis gebeurt dit regelmatig. Dan plooi ik mijn kledij zo deftig mogelijk, maar tegen dat ik op het einde van het plooiproces kom is het toch niet helemaal zoals het moet. 

2. Huishoudelijke taken
Ik ben een klungel in huis op bepaalde gebieden. Wanneer ik koffie op de 'oude' manier zet durf ik al eens de filter met gemalen koffie iets te schuin houden waardoor de ganse inhoud overal tussen vliegt. Of tijdens het afwassen kan het al eens gebeuren dat het water meer uit afwasbak is dan er in. 

3. Op hakken lopen
Ik heb 1 paar hakken en die zijn nog niet eens hoog. Noem het tapjes op het mijn hielen. Een vriendin die dagelijks bij ons in het rusthuis op bezoek kwam liep altijd op naaldhakken rond zoals ik op een platte schoen. Ze liep er quasi mee. Ik zei tientallen keren dat ik er absoluut niet op zou kunnen lopen, tot op een dag dat ik ze eens mocht proberen. Ik deed voor de fun mee en deed haar schoenen aan. Amai, mijn botten. Dat zou ik echt geen kwartier kunnen volhouden! Ik ben al blij dat ik toen mijn voet niet heb omgeslagen, haha. 

4. Tegen dingen aanlopen
Enkele jaren geleden was ik met mijn ouders in Sluis en was ik zo enthousiast aan het praten en achter mij om aan het kijken dat ik pardoes tegen de paal liep. Of terwijl iets vertellen en iets inschenken en niet zien dat je er ofwel naast schenkt ofwel over schenkt.

5. Met de trein reizen
Toen ik op school zat moest ik vaak met de trein of bus er naartoe. Met de trein moest ik 1x overstappen en dat vergat ik op een dag, tijdens de examens. Ik ben toen een heel eind verder beland dan ik moest belanden en moest dus ook nog eens terugkeren. Ik ben zo een uur of twee langer onderweg geweest en dat terwijl ik eigenlijk vroeger wou thuis zijn om te studeren, haha!

Waar ben jij onhandig in?

7 opmerkingen

 1. Ik dus ook met reizen, aangezien ik een oriëntatie vermogen van nul komma nul heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dat kluns zijn in het huishouden herken ik wel! Ben al niet zo'n schoonmaker, dus ik verwacht ook nooit dat ik het in één keer goed doe. Het is hier vooral vaak zo dat ik denk dat ik het goed doe en mjn vriend dan zegt: "Maar waarom doe je het niet zo? Veel makkelijker en schoner." Oh. En dan kan ik weer opnieuw beginnen! Zucht...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en dan voel je je zo dom omdat je het niet doet zoals het eigenlijk best hoort ;)

   Verwijderen
 3. Dat treinreizen... haha. Me! Een overstap missen zou mij niet snel gebeuren, maar sowieso dat ik in de verkeerde trein stap. Vreselijk, dat openbaar vervoer. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sindsdien ben ik altijd bang als ik alleen met de trein reis en ik moet overstappen. Of wanneer ik moet uitstappen. Ben ik er nu al of niet? Haha

   Verwijderen
 4. Haha, ik ben eens per ongeluk de struiken in gefietst omdat ik een bocht verkeerd nam. Ik zat op de basisschool, maar zal het nooit vergeten. Ik ben tegenwoordig slechter in dingen onthouden. Sinds de 2e bevalling heb ik daar echt last van. Komt er ook een blogje met dingen waar je goed in bent? Daar ben ik wel benieuwd naar :)

  BeantwoordenVerwijderen