Gevoelens een plaats geven | Je moet het kunnen

ⒸEvelyneVergote

Wanneer ik schrijf vloeit de mood van de dag steeds door mijn schrijverskills. Het moment waarop ik dit nu schrijf ben ik ietwat gemengd met mijn gevoelens. De dag begon redelijk schrikwekkend, waardoor ik in de war ben geraakt.

Ik heb dan ook de slechte eigenschap om daar de ganse dag mee in mijn hoofd rond te lopen en met niets is het goed te krijgen. Dat maalt en maalt en maalt in mijn hoofd. En ookal is het al bijna kipkap, toch wil het niet verdwijnen.

Ik ben zeker, binnen hier en een paar maand denk ik er al niet meer aan. Maar op dit moment tekent het een deel van mijn leven. Soms is het zo erg dat ik zou willen huilen, ookal is het niet eens zo wereldschokkend.

Ik weet dat dit komt omdat ik iemand ben die zich alles aantrekt. Ook wat met een ander gebeurt, vliegt op mijn eeuwige geheugenvlies. Dan leef ik mee en wil ik die troosten door er mee af te spreken. Dan probeer ik die mensen op andere gedachten te brengen om het even te vergeten.

Nu lukt dat wel niet bij mezelf. Ik kan dat niet van mij af zetten en ben voortdurend er mee bezig. Aan tafel, in bad, in mijn bed, .. nooit staat mijn hersenpan stil. En zeker op momenten als deze niet.

Kan jij makkelijk iets van je afzetten?

4 opmerkingen

 1. Ligt er bij mij een beetje aan wat het is qua van me af kunnen zetten... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij ook, maar het ene trek ik mij ook harder aan dan het ander..

   Verwijderen
 2. Heel slecht in! Da’s iets waar ik nog hard aan moet werken. Ik kan wakker liggen van de minste prul. Zo vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook. En zolang ik er met de persoon in kwestie niet over kan praten lig ik wakker, wat er dan voor zorgt dat ik hoofdpijn krijg omdat ik te weinig geslapen heb en veel te veel met dat ene iets ben bezig geweest.

   Verwijderen