Life #24 | Mijn verslaving: Supercity

ⒸEvelyneVergote

Enkele jaren terug deed ik op mijn blog een grote bekentenis. Ondertussen, zoveel jaar later, is er niet veel verandert, behalve dat ik het nog intenser beleef sinds mijn blogpauze.

Indertijd speelde ik enkele spelen op Facebook met een bepaalde groep speelvrienden. Die later toch wel vrienden werden aangezien we meer deelden dan alleen maar de passie voor het spel. Ondertussen spelen we allen nog steeds samen al is het met een ander spel. De spelen die we indertijd speelden zijn ondertussen uiteen gevallen.  De één kan door omstandigheden niet meer op het spel, de ander vind er niets leuks meer aan daar het al alles heeft en er geen nieuwe opdrachten komen.

Zo waren we het samen spelen een beetje ontgroeid en stiekem misten we dat wel. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuw spel waarin we terug samen kunnen spelen en dat is Supercity geworden. Ik moet eerlijk bekennen.. het is voor mij een echte verslaving geworden ^^


Om het spel even uit te leggen. De naam zegt het al een beetje zelf. Het is de bedoeling dat je aan de hand van opdrachten een stad opbouwt. Uiteraard zou het geen spel zijn als er geen moeilijkheidsgraad in zit en je feitelijk moet geholpen worden door buren (vrienden) om gebouwen sneller klaar te krijgen. Hoe verder je in het spel zit hoe meer je tijdsopdrachten krijgt en hoe moeilijker die ook worden. Om de zoveel tijd is er ook een grote tijds- en teamopdracht. Maar die is nooit hetzelfde. De ene keer vorm je een team met vreemden die in hetzelfde level als jij zitten, maar speel je wel alleen. Ook kregen we recent een echte team-opdracht waarin je groepjes moet vormen en dan samen de opdracht moet spelen. Zo moet je dan samen een hoeveelheid ballen of iets anders verzamelen en dan krijg je grote bonusprijzen. En elk zo'n opdracht heeft 4 stadia, waarin je dan ook nog eens energie of goederen wint. Hoe verder je daar dan in raakt kun je leukere dingen winnen zoals gebouwen die je anders voor superbucks (zeldzame briefjes) moet kopen.

Elk vrij moment spendeer ik hedendaags aan het spel. Bij het opstarten van mijn laptop 's morgens (of eender wanneer het kan) is dat het eerste dat ik check na het openen van mijn mailbox. Pas enkele weken geleden durfde ik toegeven aan mezelf dat ik eigenlijk een beetje verslaafd aan het worden ben. Ook mijn moeder gaf dit onlangs toe bij zichzelf, want zij speelt exact hetzelfde spel.

Heb jij een spelverslaving (of andere verslaving?)

2 opmerkingen

  1. Ooh zo herkenbaar! Ik speel dan wel geen spellen op Facebook, maar genoeg andere dingen om een beetje aan verslaafd te raken (en meer dan goed is als 30-jarige zijnde :')). Huidige obsessies: Final Fantasy XV, Fortnite (xD) en (sinds ik nieuwe versies ervan heb ontdekt in de App store): Ace Attorney.

    BeantwoordenVerwijderen