Facts #1 | Over mij en mijn feiten

ⒸEvelyneVergote


Ik blog persoonlijk en dus wie mijn blog leest zal mij dus ook wel al redelijk kennen. En toch zijn er misschien dingen die lezers nog niet over mij weten. Dus dacht ik, ik gooi die maar even in een nieuwe rubriek ;) Learn to know me!

1. Ik ben altijd de laatste aan tafel
Ik kreeg deze opmerking al regelmatig door mensen die mij eigenlijk niet kennen. Mijn ouders zijn het bijvoorbeeld al gewoon, maar anderen vinden het soms heel extreem. Wanneer ik thuis ben kan ik op mijn gemak eten zonder dat iemand er over begint. Pas wanneer ik op restaurant ben en andere tafelgenoten heb dan mijn ouders, valt het iedereen op dat ik eigenlijk een trage eter ben. Ik heb er pas een probleem mee wanneer anderen er iets over zeggen en wanneer ik zie dat al mijn tafelgenoten klaar zijn met eten. Dan durf ik ook te stoppen met eten ookal is mijn bord nog niet leeg..

2. Ik durf nooit als eerste op de dansvloer
Bij een trouwfeest of familiefeest waar er 's avonds gedanst word blijf ik meestal op mijn stoel zitten, ookal wil ik dolgraag dansen. Ik blijf zitten tot iemand mij meetrekt en dan ben ik niet meer weg te houden van die dansvloer. Ook tijdens een concert zul je mij nooit de leiding zien geven in het publiek. Pas wanneer mijn gezelschap begint te springen en te zingen zal ik meedoen.

3. Ik hou van bak- en kookprogramma's
Ik kan dan wel niet goed koken, op tv vind ik dat heel tof. Ik ben dan misschien niet zo geïnteresseerd in hoe iets word gemaakt, ik word meestal helemaal wild van de close-up die ze maken van een stuk vlees die in de pan word gebraden tot het eindresultaat die op het bord word gedresseerd. Elke close-up vind ik schitterend en wou dat ik die had vastgelegd met mijn eigen camera. Je kunt het een beetje vergelijken met mijn passie voor product-fotografie.

4. Ik hou niet van alleen naar bed te gaan
Ik kan perfect alleen thuis zijn, maar niet wanneer ik mijn bed in moet. Dan lig ik in mijn bed te piekeren of ik wel alles goed heb afgesloten en of ik niets vergeten ben. Ik ben nochtans geen angsthaas, maar wel wanneer ik in mijn bed lig en niemand anders thuis is. Ik kan dan echt de slaap niet vatten tot ik iemand hoor thuiskomen. Daarna val ik meestal als een blok in slaap en is het precies of ik gerustgesteld ben.

5. Ik heb een overgevoelige blaas
Van kinds af heb ik een gevoelige blaas. Pas bij het ouder worden werd het erger en moet ik onmiddellijk naar het toilet wanneer ik het voel opkomen. Ik kan bijvoorbeeld geen uren wachten en moet soms onbeleefd de tafel verlaten. Anders zou het wel eens kunnen gebeuren dat het in mijn broek is ipv waar het hoort.. Ik ben ondertussen al bij verschillende specialisten in behandeling geweest en telkens bleek mijn blaas op de normale manier te werken. Dus in feite niets aan de hand, maar toch vreemd dat ik het niet kan ophouden.. Ik neem wel medicatie en cranberry supplementen.

Ga jij als eerste de dansvloer onveilig maken?


10 opmerkingen

 1. Hier ook een trage eter. Bij mij is het dus ook al voorgevallen dat ik eten op restaurant liet liggen, gewoon omdat al de tafelgenoten al klaar waren met eten. Afhankelijk van wie er bij mij is kan ik mij heel ongemakkelijk voelen als ik nog als laatste aan het eten ben en ze op mij moeten wachten. Dus dan stop ik liever.
  En nee, de dansvloer als eerste betreden is helemaal mijn ding niet. Ik voel mij al gegeneerd als de volledige dansvloer volstaat. Laat staan als er nog niemand opstaat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, als wij twee eens uit eten gaan dan is er no shame ;)

   Verwijderen
 2. Ik hou ook van kook- en bakprogramma's! Zo gezellig vind ik dat ^^ en gaan slapen als ik alleen thuis ben vind ik ook eng. Ik hoor dan ook allemaal rare geluiden enzo. En ik ben ook een trage eter! Maar als ik op restaurant ga met mensen, dan doe ik wel altijd een effortke om iets sneller te eten zodat ik niet als laatste eter over blijf want dat vind ik ook awkward. Ik denk trouwens dat ik wel een goed getrainde blaas heb. Haha. Ik kan perfect een hele dag doorbrengen en water drinken zonder dat ik naar de wc moet. Ik doe dat natuurlijk wel maar stel dat ik niet in de mogelijkheid zou zijn om te gaan plassen, dan zou dat geen probleem zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om deze weetjes van je te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind kook- en bakprogramma's ook heerlijk! Kijk de laatste paar dagen veel Jamie's Quick & Easy (geloof dat het zo heet?) waar hij een paar super simpele recepten maakt met maar 5 ingrediënten per recept.

  Misschien als je een drankje in me gooit dat ik het nog wel aandurf om als eerste de dansvloer op te gaan, maar anders: nee! Daar ben ik dan plots veel te onzeker voor, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk graag naar Bake-Off Vlaanderen en daar krijg ik dan abrupt zin in cake en taart, haha!

   Verwijderen
 5. Leuk om zo'n lijstje met feiten te lezen! Ik vind zelf Heel Holland Bakt ook geweldig. Het lijkt me zo gaaf om zo'n taart te kunnen maken (en daarna mooi te fotograferen natuurlijk). Dansen durf ik ook niet zo goed. En traag eten, daar maak ik me in gezelschap (want: druk met praten!) vaak ook wel schuldig aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, je kan toch niet zwijgen tijdens een etentje met vrienden. Dan zal men denken dat er iets scheelt ;)

   Verwijderen