Feel good | 5x je hoofd leegmaken

ⒸEvelyneVergote

Het kan niet elke dag feest zijn en het is niet altijd eenvoudig om een roze bril op te zetten. Ik haalde mijn inspiratie voor dit artikel doodgewoon bij Romy. Op haar blog schrijft ze voornamelijk over positieve dingen en feel good. Ideaal om ook eens wat positiviteit en feel good op mijn blog te halen. Ik maakte een lijstje van dingen die je kunt doen na een baaldag.

1. Neem een relaxed warm bad
Na een baaldag zit meestal je hoofd vol met alle negativiteit. Een warm relaxed bad kan hierbij helpen om even je hoofd leeg te maken. Of terwijl een maskertje met of zonder scrub aan je gezicht aanbrengen kan ook heel veel deugd doen.

2. Een wandeling in het dichts bijzijnde bos of park
Wanneer je buiten gaat vang je nieuwe zuurstof op en dat krijg je voldoende bij een wandeling in een bos of park. In elke buurt is er wel een bos of park bij de hand om gewoon even je neus in op te halen. Persoonlijk combineer ik dit dan met mijn passie fotografie en neem steevast mijn camera mee.

3. Leg je telefoon even aan de kant
Tegenwoordig wil iedereen de ganse dag online zijn en van alles en iedereen op de hoogte zijn. Ja, ik heb ook wel de neiging om steeds mijn telefoon bij de hand te hebben. Alleen.. op baaldagen heb ik even geen nood aan wat de rest van de wereld denkt. Een berichtje of app'je beantwoord ik wel steeds, maar ik hoef niet altijd op de hoogte te zijn van welke jurk die ene verre buur gekozen heeft voor haar meeting.

4. Lees een boek of magazine
Op een baaldag denk je alleen aan wat er tegenzit en zie je soms geen andere uitweg. Wanneer je een boek of magazine leest waan je je in een andere wereld en vergeet je voor even je eigen leven. Ook bij tv kijken kan je dat helpen. Ik kijk dan soms naar een reeks op tv en probeer me zo in te leven dat ik het probleem in de serie probeer op te lossen.

5. Spreek af met vrienden
Wanneer je een leuke date met vriendinnen in het vooruitzicht hebt, kun je je baaldag ook veel beter loslaten. Ook praten met je vrienden en vriendinnen helpt. Op een baaldag stuur ik al snel een app'je naar mijn bff's en dat helpt mij om mijn baaldag te verwerken. Ook eens babbelen met vrienden thuis of op een drink kan je hoofd leegmaken.

Wat doe jij om je hoofd leeg te maken?

4 opmerkingen

 1. Een uitgebreid bad nemen, tv kijken (en eten, oeps!), en lezen. Dat doe ik meestal om mijn hoofd te legen. Mijn telefoon aan de kant leggen zou ik veel vaker moeten doen. Daar moet ik nog op oefenen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet makkelijk om je telefoon aan de kant te leggen, maar soms lukt mij dat wel.. Ik denk eerder dat het een knop is dat je moet omdraaien.

   Verwijderen
 2. Wat lief dat je mijn blog noemt als de inspiratie voor dit artikel :) Ik heb genoten van jouw feelgood artikel! Een wandeling (zeker zonder telefoon) is ook iets waar ik echt blij van kan worden en wat mij helpt om mijn hoofd leeg te maken. En afspreken met vriendinnen is inderdaad ook altijd goed. Dat kan zelfs op een baaldag helpen om de vervelende dingen even te vergeten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd, vriendinnen kunnen je helpen om de dingen even te vergeten ;)

   Verwijderen