Herfst | What I (don't) like about it

ⒸEvelyneVergote

Mocht het je nog niet opgevallen zijn. De herfst is in het land. Momenteel is het hier aan het regenen dat het giet en dus de ideale manier om te schrijven over.. jawel, de herfst. Over wat ik er leuk aan vind en wat dan weer niet.

De verschillende kleuren van de natuur
Het is door de fotografie dat ik de herfstige kleuren rondom mij ben gaan appreciëren. Wat ik voorheen zag als treurig, zie ik nu als mooi. Uren kan ik scrollen in herfstige foto's vol kleur.

Paddenstoelen
Ook dit ben ik meer gaan appreciëren door de fotografie. Vroeger zag ik wel al eens een paddenstoel, maar nu ik meer kennis van een camera heb ga ik hoe langer hoe meer plat op de buik. Alles om de paddenstoel in volle glorie op de gevoelige plaat te zetten.

Walnoten
Ik heb het geluk dat we een notenboom in onze tuin hebben staan. Het is een feest om ze uit de tuin te gaan rapen, maar het is nog leuker om die later op te eten. Ik kan er namelijk niet van blijven ^^ Maar na het rapen laten we ze eerst wat drogen in de zon.

Regen
Bah, ik kom echt niet graag buiten op zo'n dagen. Ik zit liever gezellig binnen onder een fleece-dekentje op de sofa. Ik kan een beetje regen wel verdragen, maar als het zo een volledige dag goed regent en ik moet er door heb ik meestal wel een baaldag. Ik word echt niet graag nat door de regen.

Halloween/1 november
Wanneer ik aan de herfst denk, komt bij mij direct de gedachte bij Halloween naar boven. Ik doe daar dus niet aan mee en zie er eigenlijk het nut niet van in. Ik ben steeds blij als die periode voorbij is, maar dan komt 1 november en word ik ergens ook een beetje treurig. Waarom word men maar op 1 dag herdacht?  

Wat vind jij leuk aan de herfst? 


 


10 opmerkingen

 1. 1 november vind ik ook echt een verschrikkelijke dag. Belachelijk hoe iedereen dan ‘plots’ naar het kerkhof trekt. Daar zou geen feestdag voor nodig moeten zijn. Van Halloween kan ik dan wel genieten. Leuke decoratie, enge films bekijken,... dat is gewoon allemaal plezant vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah nee, ik hou niet van griezelige dingen. Dus voor mij kan Halloween niet snel genoeg voorbij zijn

   Verwijderen
 2. In Nederland doen we volgens mij niet echt aan Allerheiligen/Allerzielen... Van de hele dag buiten in de regen ben ik ook niet echt fan. De kleuren van de herfst daarentegen... <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan zijn dat Allerheiligen geen feestdag is in Nederland. Jullie houden er andere feestdagen op na dan wij en omgekeerd ;)

   Verwijderen
 3. De herfst... de kleuren vind ik heel mooi! Maar de regen... en het vervelendste van de herfst is de winter die daarna komt ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, exact. De natuur zien veranderen van kleur is nog oké, maar de regen en wind die er soms bij komt kijken mag gerust weggelaten worden ;)

   Verwijderen
 4. Er staat hier op de salontafel een grote pot okkernoten geraapt uit de tuin van iemand die we kennen. Dat vind ik echt zo leuk aan de herfst. En ook sommige maaltijden die je nu kan eten zoals spruitjes, witloof enzo :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk hé, die okkernoten :) Ik kan er niet afblijven eens ik er aan begin en mama ook niet, haha.

   Verwijderen
 5. Ik vind de natuur mooi en de zonnige herfstdagen heel fijn. De afgelopen twee dagen ben ik meerdere keren natgerend en dat is minder. Met deze temperaturen duurt het langer voordat je weer bent opgewarmd. Met warmer weer natregenen vind ik al minder vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, met de zonnige herfstdagen heb ik geen probleem. Het is die koude natte regen die mij een grumpy mens maken ;)

   Verwijderen