Question | Een nieuwe rubriek?

ⒸEvelyneVergote

Vandaag heb ik een vraag die mij al enkele dagen bezig houd. En die wil ik even van mij afschrijven om te zien of ik meer duidelijkheid vind. Het gaat er om wat ik wil met mijn blog. Door mijn blogpauze ben ik gestopt met mijn 365 dagen bloggen challenge die ik al ruim een half jaar bezig was. Ik kreeg het moeilijk met dagelijks een goeie portie inspiratie om te gooien in een artikel.

Tijdens het afgelopen half jaar heb ik enkele vaste rubrieken gecreërd die regelmatig terug kwamen. Sinds ik terug aan het bloggen ben had ik nog geen zin in die vaste rubrieken en weet ik niet of ik met allemaal wil doorgaan. Ik schreef om elke dag iets te kunnen schrijven. Een vaste rubriek was toen wel handig. Ik kon de inspiratieloze dagen opvullen met een rubriek als 'Mijn liefde voor muziek' of mijn wekelijkse rubriek 'Foto van de week' Deze laatste wil ik wel behouden alleen gaat daar nu precies mijn twijfel over.

Ik schreef tussenin verhalen over mijn leven in de rubriek 'Dairy', voor mij een manier om bepaalde dingen van mij te kunnen afschrijven. Ik wil hiermee heel graag doorgaan. Maar op dit moment voel ik geen echte behoefte om nog zoiets te schrijven. Maar dat komt hopelijk wel weer terug.

Ik ben precies aan het afwijken.. Ik heb dus twijfel over mijn wekelijkse rubriek 'Foto van de week'. Ik doe heel hard mijn best om elke week 1 foto te nemen waarvan ik zeg 'deze is mooi', maar er zijn ook weken waarin ik dat niet kan en ik mezelf verplicht voel.

Nu lees ik graag de week/maandoverzichtjes van mede-bloggers met fotogenieke en minder fotogenieke foto's. Ik heb altijd beweerd dat ik hier niet aan wilde/kon meedoen. Mijn leven is namelijk niet zo glamoureus en er gebeurt dus bitter weinig. En toch begon ik deze week na te denken. Misschien moet ik toch maar eens zo'n rubriek maken. Gewoon, om jullie toch een kijkje in mijn leven te gunnen..  Ik denk dat ik het ergens zal moeten gaan zien als een nieuw begin. Ik begon een goeie anderhalve week terug met bloggen en wou starten met een nieuwe frisse lei. Misschien is dit wel wat ik nodig heb om mijn blog terug op te fleuren. Wat denken jullie, mijn lieve lezers?

Zien jullie een wekelijkse/maandelijkse overzicht zitten?

16 opmerkingen

 1. Gewoon doen! Ik ken het gevoel wel. Zelf hou ik het bij een maandoverzicht, omdat ik een weekoverzicht zelden met iets spannends zou kunnen vullen. Bij een maandoverzicht kan ik nog genoeg leuke dingen verzamelen, heb ik het idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nooit zo'n fan van week overzichten tenzij iemand koningin Maxima is. Maar ik weet dat veel anderen ze wel leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb het tot op heden ook altijd afgewezen om ze zelf te doen, maar lees die graag van iemand anders. En plots begon het wel te kriebelen, haha

   Verwijderen
 3. Jaaa! Doen! Daar zat ik op te wachten hier ;) Ik heb trouwens ook al gemerkt dat heel veel bloggers die zulke overzichtjes maken van zichzelf zeggen dat ze niets interessant doen. En toch heb ik nog nooit iemand zijn overzichten saai gevonden. Volgens mij zit dat altijd in ons hoofd. Ik vind namelijk ook altijd dat ik niets speciaal doe en dat mijn maandelijkse overzichten niets voorstellen, maar dan krijg ik toch regelmatig reacties van mensen die ze wél leuk vinden. Ik denk dat we het gewoon altijd automatisch wat 'mooier' zien op een ander, zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, blij dat iedereen zo enthousiast is. Of het week- of maandoverzichten worden ben ik nog niet uit, maar je ziet ze wel verschijnen de komende tijd. Ik wou eigenlijk gewoon iets nieuw en ondanks dat ik hier nooit aan wou toegeven om zelf te doen begint het nu opeens wel te kriebelen. Hoe vreemd is dat nu? Haha

   Verwijderen
 4. Jaaa doen! Mijn leven is ook echt saai maar dat geeft niet, blijkbaar lezen mensen dat graag. Haha :D En ik vind het zelf ook heel tof om te zien bij andere bloggers dus ik zeg: GAAN!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb liever een maandoverzicht en graag foto's. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen