Schrijven | Thuis op je vertrouwde plekje of overal elders?

ⒸEvelyneVergote

Ik ben iemand die concentratie nodig heeft tijdens het schrijven. Ik moet met rust gelaten worden wanneer ik een blog probeer te schrijven of zelfs te lezen. Dat had ik al van in mijn puberjaren. Ik kon geen studieboek in mijn handen nemen, wanneer er een vlieg passeerde had ik die gezien. Ook een boek lezen in de living lukte maar zelden. Er kwam altijd wel iemand binnen en ik was toen meteen uit mijn concentratie gehaald.

Ik kijk er dan altijd van op dat mensen kunnen schrijven, op verschillende drukke plaatsen. Zoals in een café'tje op de markt of gewoon op de markt zelf! Lijkt me eigenlijk heerlijk om dat te kunnen. Ik denk niet dat het mij zou lukken, maar eigenlijk heb ik dat nog nooit geprobeerd. Nu schrijf ik altijd op dezelfde plaats en dat is in de living op mijn vertrouwde plekje in de zetel voor tv. Aan of uit, maakt niet veel uit. Wanneer die speelt ben ik niet echt afgeleid, omdat als het een programma is die mij totaal niet boeit ik zowiezo ben geconcentreerd op mijn laptop. Dat zou vroeger niet lukken. Maar toch is mijn concentratie dan nog niet helemaal top en kan mijn oog nog eens snel op tv vallen ookal boeit het mij niet. Ik moet dan echt een knop in mijn hoofd omdraaien en zeggen :'bij de les blijven, Evelyne' en dan ben ik weer weg met het schrijven.

En toch zou ik dat misschien zelf eens moeten proberen, om in een drukke plaats als een café of Tea-room met mijn laptop open aan het schrijven slaan. Misschien dat ik dan opeens totaal andere inspiratie krijg en het me makkelijker lijkt om te gaan schrijven. Of juist niet..

Hoe doen julllie dat? Hebben jullie een vaste plaats nodig om te schrijven?

10 opmerkingen

 1. Ik kan overal wel schrijven, maar ik schrijf ook veel stukken/adviezen op mijn werk (met veel kletsende collega's om me heen :)) Soms zet ik wel mijn koptelefoon op met muziek voor betere concentratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben altijd super snel afgeleid. Ik denk dus ook niet dat ik makkelijk in een koffietent zou kunnen gaan schrijven. Hier schrijf ik voornamelijk op mijn kamer omdat ik dan alleen ben. Als er niemand thuis is zit ik ook graag in de living of de keuken. Ik vind het wel fijn als de tv opstaat om wat achtergrond 'animatie' te hebben, maar het geluid moet dan wel afstaan. Anders kan ik mij echt niet concentreren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger was ik ook zo. Nu is dat minder, alhoewel ik ook wel snel ben afgeleid. Het lijkt mij alleen zalig om eens op een andere plaats als mijn vast stekje te kunnen schrijven. Misschien moet ik dat toch maar eens proberen. Werkt het niet, dan weet ik dat ook weer :p

   Verwijderen
 3. Het grappige is dat ik in een café niet heel makkelijk kan schrijven, maar dan weer wel in een overvolle bus. Als ik dan mijn laptop openklap, vloeit er zo een blogartikel uit mijn vingers, nog sneller dan wanneer ik thuis in de stilte op mijn kamer zit ;) Bloggen met de tv aan op de achtergrond doe ik ook weleens, maar dan wel alleen als het iets is wat ik niet bewust hoef te zien. Anders schiet het niet echt op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, zou dat komen omdat je je op een overvolle bus makkelijker kunt afblokken? Alhoewel, ik zou niet gerust zijn op de bus. Stel dat ik mijn halte zou voorbijrijden, ik zou het wellicht aan mijn hart krijgen, haha. Ik heb dat eens meegemaakt. Ik moest overstappen van trein en ik bleef zitten in de plaats. Mijn God, het achtervolgt mij nog steeds :D

   Verwijderen
 4. Ik zou willen dat het achter mn bureau beter ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik schrijf overal. Nu tijdens de reis bijvoorbeeld in drukke hostels in de gezamenlijke common rooms.

  BeantwoordenVerwijderen