11 November | Dag van de vrijgezel

ⒸEvelyneVergote


Vandaag blijkt uitgeroepen te zijn tot Dag van de vrijgezel.  Een traditie overgewaaid uit China. Je kunt het een beetje vergelijken met Valentijnsdag, maar dan voor singles. De bedoeling van zo'n dag is dat je jezelf trakteert op kado'tjes net zoals een geliefde op Valentijn zijn/haar lief trakteert op een liefdevol kado. Klinkt misschien allemaal een beetje vreemd, maar zo kunnen webwinkels er hun voordeel uit halen en met speciale kortingen gooien ;)

Ik doe helemaal niet mee met deze 'hype' en vind het allemaal een beetje overroepen. Maar goed, ik hou niemand tegen die graag van deze gelegenheid gebruik maakt. Wanneer ik een kado'tje ontvang zal ik die zeker niet afslaan (maar dat was nu ook weer niet de bedoeling zeker?). Laat ons overgaan tot de orde van de dag. Dag van de vrijgezel.

Ja, ik schreef het onlangs nog, ik ben dus vrijgezel. Heb ik het hier moeilijk mee? Nee en ja, soms. Ik voel mij perfect goed op mijn eentje, maar in moeilijke tijden verlang ik toch naar iemand die mij steunt doorheen de periode. Of gewoon eens geknuffeld worden zonder dat er om gevraagd word en er een reden voor nodig is. Die attractiviteit tussen twee personen durf ik wel eens te missen.

Verder kan ik mij wel redden op mijn eentje. Ik woon dan nog wel thuis en heb ouders met wie ik overweg moet kunnen, maar voor de rest kan ik gaan en staan waar ik wil. Ik wil hiermee niet bedoelen dat je, eens je in een relatie bent, moet verantwoorden aan je lief waar je naartoe gaat. Maar ik ken koppels die het moeilijk hebben om elkaar de vrijheid te laten. Dat vind ik jammer en zelf wil ik niet in zo'n relatie terecht komen. Nu wil ik eigenlijk geen artikel schrijven over hoe je een relatie moet opbouwen, want ik heb zelf amper ervaring in relaties.

Laat het er ons anders op houden dat het vrijgezellenbestaan mij goed bevalt en ik soms wat affectie mis.

Hoe denk jij over deze overgewaaide hype?


Er ging iets mis waardoor dit artikel later verscheen.. Mijn excuses hiervoor.

3 opmerkingen

 1. Oh, super schattige foto.
  En goh, die hype zegt me niet zo heel veel eigenlijk. Inderdaad ultra commercieel. En uiteindelijk is het gewoon 'maar' een reminder om jezelf in de watten te leggen. Daar heb je 'singles Day' niet voor nodig, denk ik dan. Iedereen mag zichzelf af en toe weleens verwennen met een relaxed filmavondje of een cadeautje voor zichzelf. Single of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hehe, dank je. Die duiven zaten op een keer gewoon zo op ons terras en ik heb er gretig gebruik van gemaakt, haha. En gelijk heb je. Ik heb geen zo'n speciale dagen nodig om eens extra tijd voor mezelf te nemen. Zo kun je elke dag wel iets uitvinden, haha.

   Verwijderen
 2. Ik kende het ook niet, maar een vriendin van me wees erop. Ik heb wel iets voor mezelf gekocht, maar dat was meer omdat het die dag ook echt in de aanbieding was en ik het sowieso wilde hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen