Dia #52 | Writer's block?

ⒸEvelyneVergote


Ik had even nood aan een dagboek-schrijfsel. Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog van me liet horen. De reden is eigenlijk heel simpel. Ik wil schrijven, maar het lukt me even niet. Heb je dan een writer's block? Tjah, wist ik het maar.. Ik weet niet goed hoe het te benoemen. Ik krijg de laatste tijd heel weinig inspiratie binnen. Nochtans lees ik dagelijks een reeks recente en minder recente artikelen. En toch vliegt de inspiratie hierdoor niet in het rond.

Dan maar schrijven over het niet kunnen schrijven. Does it make sense? Zoals ik al zei, ik lees dagelijks artikelen en zoek de laatste tijd bewust artikelen op om mijn inspiratie te wekken, maar ondanks alles lukt het me even niet. Komt wel eens vaker voor bij mij en dat is nu ook geen schande. Toch wil ik heel graag mijn blog onderhouden, maar dat lukt uiteraard niet als de inspiratie zoek is.

Ik had tot voor kort heel wat concepten klaarstaan, maar die zijn ondertussen al allemaal uitgewerkt en gepubliceerd. Misschien dat het ook wel daardoor komt dat ik even inspiratieloos geworden ben. Ik weet zeker dat het op een tijd zal terugkomen, de vraag is alleen wanneer. En dan nog, in feite moet ik niets, toch? Alhoewel ik toch zo graag wil schrijven.. Ik zou mezelf eigenlijk geen druk mogen opleggen en toch moet het soms eens om mezelf er toe te zetten te gaan schrijven.

Misschien heeft het er toch wel iets mee te maken dat ik een hoofdstuk heb afgesloten en stilletjes aan begin aan een nieuw hoofdstuk. Ik zit momenteel in de wisselfase van hoofdstuk a naar hoofdstuk b. En misschien zorgt dit er wel voor dat ik even iets te veel aan mijn hoofd heb om nieuwe inspiratie binnen te krijgen en die uit te werken. Ach, we zullen wel zien wat het word. In ieder geval, jullie zijn weer even op de hoogte gesteld ;)

Herkennen jullie dit gevoel?

12 opmerkingen

 1. Ik herken het, ja. Ik heb daar ook al last van gehad. Die inspiratie komt wel weer terug, zolang je het schrijven maar plezant genoeg vindt. Neem de tijd, zou ik zeggen. Dan komt alles vanzelf weer in orde :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, er zijn van die momenten dat ik mezelf dwing om iets te gaan schrijven, maar dan lukt het al zeker niet ;) We zien wel hoe het draait.

   Verwijderen
 2. Herken ik wel. Ik blog inmiddels 16 jaar en het gaat bij mij heel erg in fases. Soms komt er weken niks, dan opeens zit ik weer propvol ideeën en kom ik dagen te kort voor het aantal blogposts wat ik wil schrijven. Ik laat het gewoon maar. De tijd dat ik mezelf verplichtte om een x aantal posts per week te schrijven (liefst elke dag één), heb ik achter me gelaten. Ik werd er heel ongelukkig van en de zin om te bloggen ging er ook echt van over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wanneer het van moeten is dan gaat de kwaliteit van je blog achteruit. Doch ik toch ergens een vaste structuur nodig heb om het niet helemaal verloren te laten gaan. Daar ben ik nu aan het werken, structuur.

   Verwijderen
 3. Voor nu, heel herkenbaar. Hoewel ik veel inspiratie heb, ben ik veel minder online. Gewoon door privé omstandigheden en andere prioriteiten. Het bloggen komt wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij is het dat de inspiratie gaan vliegen is. Nu ja, het komt wel terug goed ;)

   Verwijderen
 4. O ja hoor zeker in deze periode van grauw weer heb ik er last van. Gewoon doorbijten en er geen druk op zetten, het komt wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herken het ook! Om de één of andere reden helpt het bij mij om dan iets te veranderen aan mijn blog :p haha. Dan krijg ik ineens weer bakken goesting en ideeën om te schrijven. Maar vorige week was bij mij ook echt een rustige week qua blogposts. Je moet er u gewoon niet druk in maken. Het komt wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de voorbije weken extra veel blogs bezocht om inspiratie te krijgen, maar tevergeefs. Zoals je zegt, het komt wel weer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jep, herkenbaar :) Het komt vanzelf wel weer, als je zin hebt om verhalen te delen.

  BeantwoordenVerwijderen