✘Jeugdsentiment Tag✘

Ik was even aan het rondsnuffelen in blogland toen ik deze Tag bij Andrea van Happymamalife.nl tegenkwam. Oorspronkelijk is deze Tag bedacht door Teamconfetti.

1. Favoriete kinderfilm
In mijn kindertijd keek ik eigenlijk geen film op tv. Wat ik mij wel nog heel goed herinner is dat mijn ouders mij ooit meenamen naar de cinema om de film Max met Jacques Vermeire in de hoofdrol te gaan bekijken.


2. Favoriete televisieserie
Dat is beslist Samson & Gert. Elke zondagmorgen om 9u zat ik klaar voor tv om een uurtje Samson & Gert te kijken. Tussenin waren er heel wat tekenfilms, wat het uiteraard nog leuker maakt. Ik heb hier heel lang naar toe gekeken en zou niet wegkijken mocht ik het terug op tv zien. Wat een tijd!

3. Favoriete boek
Als kind heb ik heel wat boeken gelezen. Onder lichte dwang, maar ik deed het wel graag. Ik kan mij helaas niet goed concentreren en ik had al gauw genoeg van het lezen na 1 hoofdstuk. En toch las ik de hele reeks uit van Pietje Puk. Uren heb ik met hem doorgebracht, niet normaal.

4. Favoriet nummer van Spice Girls (of andere boyband): 
Mijn toenmalige beste vriend was (en is nu nog!) een fervente fan van Spice Girls. Op de speelplaats deden wij hen altijd na en zongen we duizenden keren 'Wannabee'. En dan te bedenken dat ik niet graag in de spotlights sta, haha!


5. Fashion item
Mijn favoriet waren de Dr. Martens-schoen. Ik was er verzot op en heb heel lang gezaagd om die te krijgen. Mijn mama vond die in een goedkopere variant en dus een ander en goedkoper merk. Ik heb die gedragen tot die helemaal versleten waren. Zot was ik daarvan!

Afbeeldingsresultaat voor dr martens jaren 90

6. Favoriete snoep
Al bij al ben ik geen grote snoeper. Als ik dan toch iets van snoep at, dan waren het meestal gewone beertjes of eetbaar papier. Ja, ik ging zelfs enkel en alleen naar de kerk om te kunnen hosties eten, haha!

7. Favoriete tv-reclame
Oei, ik herinner mij niet zo heel veel van de reclame van toen. Toen was er ook nog niet zo veel reclame als nu ;) Dus, ik moet hier het antwoord schuldig blijven.

8. Favoriet nummer
Eentje maar? Dit word moeilijk, want ik hou van de muziek van de jaren '90. Elk jaar kijk ik er naar uit als Q-Music weer zijn top 90 van de 90's uitzend. Dan staat de radio heel luid en loop ik mee te 'zingen' en dansen. Als ik dan toch eentje moet kiezen.. (oh wat is dit moeilijk!!) Snap! met Rhythm is a dancer.Wat is jouw favoriet van de jaren '90?

8 opmerkingen

 1. Een leuk blog vol herinneringen Evelyne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om af en toe eens terug te kunnen keren naar de jeugdjaren :) En mijn favorieten uit de jaren 90? Volgens mij toch wel Barbie, Samson & Gert en Pippi Langkous. Wat een zorgeloze tijden. Zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, zorgeloze tijden ;) Ja, Barbie past ook nog in het rijtje. Ik heb er toch heel veel mee gespeeld, haha.

   Verwijderen
 3. De Doc is nog steeds mijn favoriet. En ik heb ooit moeten werken tijdens het concert van de Spice Girls. Daardoor kon ik ze heel goed zien en horen. Een leuke ervaring :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh waauw, dat is een once in a lifetime-moment ;) Ik mocht enkele jaren geleden fotograferen op een schlagerfestival in de buurt waar ik ook wel enkele bekende artiesten tegen het lijf liep. Pakken ze mij ook niet meer af ;)

   Verwijderen
 4. Altijd leuk zo'n terugblik. Ik was in de jaren 90 al een puber, dus ik herinner me de meeste van deze dingen wel, maar niet dat ik er naar keek of iets mee deed. Rhythm is a dancer was overigens wel één van mijn favoriete nummers tijdens het uitgaan. Dan stond ik gegarandeerd op de dansvloer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was nog een lager school-kid, maar toch herinner ik mij nog heel wat van die jaren. Vooral de muziek :)

   Verwijderen