Wat als? | 5x wat ik zou willen doen als mijn job er niet meer was

ⒸEvelyneVergote

Ik kreeg al vaak de vraag wat ik zou doen mocht ik niet in de zorgsector beland zijn. Zolang ik weet werk ik al in de zorgsector en daar ligt mijn hart. Ik stond er dus ook nooit bij stil wat ik anders had gedaan mocht ik geen job in die sector hebben. Ik vond het wel eens leuk om over na te denken en zo had ik direct inspiratie voor een artikel ;)

1.Fotografie
Ik denk dat dit ook wel een beetje voor de hand lag. Mijn passie fotografie tot beroep maken, ja dat zie ik wel zitten. Doch ik geen studio-fotografe ben en eerder er op uit trek in het bos of elders buiten. Ik droom er wel stiekem van om ooit een tentoonstelling van mijn eigen foto's te laten doorgaan. Maar.. hiervoor wil ik eerst mijn diploma halen ;) Ik denk dat ik dan pas echt ga weten wie of wat ik ben als fotografe.

2. Ijssalon
Mijn vader en ik lachten er altijd mee om ooit een ijssalon te beginnen en dan geen ijs te kunnen verkopen omdat we het zelf hebben opgegeten :D Echter heb ik niet het ondernemerschap in mij en ken ik geen bal van cijfertjes. Ja, ondanks mijn ene jaar Handel en 3 jaar Kantoor/Boekhouden die ik deed in het middelbaar *oeps* Anderzijds heb ik het ook wel moeilijk om te verkopen. Ik zie mezelf nog niet gauw in de winkel staan en een hele tralala van iets te doen om dan te hopen dat ze het gaan kopen..


3. Grafisch ontwerper
Een beetje aansluitend op mijn passie fotografie, hou ik wel van het creatief bezig zijn met kleuren en pixels. Doch ik een vrij onzeker meisje ben en dus nooit weet of iets goed genoeg is, denk ik dat ik in die branche wel mijn mannetje zou kunnen staan. Ik heb immers nog enkele cursussen Photoshop gevolgd, maar ik vrees dat die basis al te veel in mijn achterhoofd is verdwenen. Ook zijn er steeds nieuwe dingen op de markt waar ik nu nog geen weet van heb.

4. Coaching
Ik hou van mensen te begeleiden. In het verleden mocht ik op het werk al verschillende keren stagaires in mijn job begeleiden en dat ging mij heel goed af. Ook kreeg ik meestal hele fijne commentaren achteraf. Dat vond ik de kers op de taart en ik voelde er mij dan ook goed bij. Ik weet dat er verschillende soorten coaching bestaan, maar of het iets voor mij is om enkel en alleen dat te doen dat weet ik zo niet. Maar ik zie het mezelf wel doen.

5. Stads- of Dorpsjournalist
Oriëntatiegewijs zou dit niet de perfecte job voor mij zijn. De bekendste plekken weet ik wel te vinden in de stad of het dorp, maar geef mij een vreemde locatie en ik verdwaal in eigen stad/dorp. Maar, het beroep zelf zegt mij wel iets. Ik schrijf op mijn blog en soms plak ik teksten aaneen voor de vzw. Dus dat schrijven zal mij zowiezo lukken. Foto's nemen is ook geen probleem, dus in feite kan ik morgen al starten, haha. Momenteel is er al een online krant van de stad, dus ik ga die mens zeker niet tegen de schenen schoppen ;) Maar, hé.. wie weet.. ooit ;)

 Wat zou jij willen doen mocht je je huidige job niet hebben?

8 opmerkingen

 1. Grafisch vormgever zou ik ook wel leuk vinden denk ik :) en coachen lijkt me ook fijn om te doen. Dat komt in mijn huidige job wel wat aan bod en ik heb daar ook les in gehad tijdens mijn opleiding. Ik zou ook nog altijd graag een eigen winkeltje hebben. Lijkt me zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het lijkt mij wel tof om dingen te ontwerpen enzo. Ik zou mijn creatieve ik er wel in kunnen loslaten, maar mijn onzekere ik..

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen en over na te denken. Ik zou zelf graag hebben gewerkt in een dierentuin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, idd leuk om eens over na te denken. En het loopt ook niet altijd zoals we willen :)

   Verwijderen
 3. Wat een leuke alternatieve banen! Ik zou graag iets met dieren doen, hondentrainer, paardentrainer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Coaching spreekt mij ook aan en dat is ook wat ik doe op mijn werk. Op zich is dit lijstje ook erg goed om na te denken... hoezo niet? Als dit je gelukkig maakt, ga er voor. Zelf heb ik jaren lang fotografie juist als extra er naast gedaan. Wetende dat als ik dat nou ft zou doen en ik er van moet leven, de lol er snel van af is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik snap je ivm de fotografie. Ik denk er net hetzelfde over, dus ik doe het ook als extra.

   Verwijderen