Dit was.. | December 2018


In de laatste maand van het jaar gebeurde er heel veel. Het was vooral een emotionele maand. Maar ik kende gelukkig ook heel wat leuke momenten. Momenten die ik koester voor de rest van mijn leven. Ik gun je een kijkje in mijn maand December.

Ik begon de maand met heuse migraine. Deze keer was het enkel mijn hoofd, maar dikwijls komt er ook misselijkheid bij kijken. Nu heb ik 3 dagen aan een stuk Ibuprofen 3x daags genomen en regelmatig mijn bed in. Na 3 dagen was ik er gelukkig vanaf. Ik krijg dit soort migraine vaak bij het uitkomen van mijn maandstonden en kan het meestal op tijd voelen aankomen. Doch ik vaak bedrogen uitkom en een aanval dan toch 's nachts durft uit te breken. Toch is het nu beter door een ander soort pil te slikken en daar ben ik blij om.
Om de 6 weken laat ik mijn gezicht behandelen door een schoonheidsspecialiste. Ik had vroeger verschrikkelijk last van acné en dankzij hen ben ik hierdoor verlost geraakt. Ik blijf gaan om de redenen dat mijn huid dit nodig heeft. Ik durf tegen de winterperiode een droge huid krijgen en in de zomer is dat dan weer een ander soort huid. Ik kan mijn huid dan wel zelf behandelen ondertussen, maar wanneer ik om de 6 weken bij hen ben langsgeweest voelt mijn huid weer egaal zacht.
Ik ging naar een diashow van een fotoclub. Ik ken die fotoclub dankzij mijn buur (die enkele huizen verder woont). Hij is net als ik een gepassioneerd fotograaf en zijn dochter (met wie ik een toffe band heb) krijgt langzaam aan ook de fotografie-skills te pakken. Helaas hebben ze het beiden te druk en is er amper nog tijd over voor fotografie. Elk jaar geeft die fotoclub een diashow van het afgelopen jaar en ik probeer er elk jaar toch eens naartoe te gaan. Daarna krijg ik weer hopen zin om mijn camera terug in handen te nemen ;)
Op zaterdagavond drinken we thuis graag een glaasje wijn voor tv. Ik kan hier zo van genieten. Gewoon eens rustig relaxed naar tv kijken met een glaasje wijn en je digibox leeg kijken. Zalig!
Een warme kop chocolademelk na een koud ochtendje markten. In deze tijden is warme chocolademelk altijd welkom. Alleen moet het wel bij 1 blijven per dag, anders gaat mijn maag protesteren. Zo ook met chocolade. Ik moet zeggen, ik geniet er wel meer van omdat ik weet dat ik zo weinig mag.
Op een dag ging het niet goed met oma. Ze voelde zich suf en at moeilijk. Dit gebeurde wel meer, dus we dachten aan een zoveelste infectie. Na verschillende bloedafname's zagen we dat ze een longembolie had opgedaan. We startten nog medicatie om de bloedklonter te dunnen, maar het ging elke dag slechter. Ze weigerde vaste voeding, medicatie,.. Toen ik dat hoorde heb ik voorgesteld om elke maaltijd zelf bij haar toe te dienen om het verzorgend personeel te ontlasten. Zo heb ik haar laatste dagen intens beleefd.. Maar ze gaf zelf aan dat het genoeg was geweest.. Na een goeie week en half overleed ze.. We gingen dus enkele emotionele dagen tegemoet..
Ik kreeg heel veel steun van de lieve mensen rondom mij. Samen met mijn ouders en broer van mijn papa gingen we regelmatig onze zinnen verzetten in de stad. Ik ging bijvoorbeeld ook een koffie drinken en kreeg van mijn Personal Barista (oftewel mijn neighbour-girl) eentje met liefde gebrouwen.

Hoe was jullie maand?

P.S. Voor iedereen een spetterend eindejaar en dat 2019 een mooi en positief jaar mag zijn. (ook voor mij, want stiekem wil ik 2018 het snelst achter mij laten)

4 opmerkingen

 1. Gecondoleerd met het overlijden van je oma. Heftig en bijzonder dat je nog die laatste momenten samen hebt beleefd. Ondanks alles: een fijne jaarwisseling alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het was zeker intens, maar eveneens een troost. Ze was niet alleen.

   Verwijderen
 2. Ook van mij heel veel sterkte gewenst... inderdaad zoals Shirley zegt, heftig, maar ook wel mooi op een bepaalde moeilijke manier... maar ook die laatste momenten er voor haar geweest zijn. Zo waardevol voor haar (en wellicht ook voor jou, hoe moeilijk ook).

  Ik wens je ook een goed jaar toe, met veel mooie momenten.
  En ik deelde je gevoel wel over 2018. Dat nieuwe getal geeft ergens symbolisch toch weer een nieuwe start aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je <3 Het heeft mij inderdaad een troostend gevoel dat ik bij haar kon zijn de laatste dagen van haar leven. Dit is wat ik wou. Voor haar zorgen zoals zij voor mij deed al die jaren. Ik ben blij dat ik het kon doen.

   Verwijderen