✘Blogspiratie Tag✘

Person Using Inspire Typewriter
ⒸPexels.com By Rawpixel.com


Een tijdje geleden zocht ik inspiratie voor mijn blog en guess what? Ik vond gewoon deze Tag, oorspronkelijk bedacht door blogqueen.nl Lees mijn antwoorden op haar vragen.

1. Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel vaak eens tegen de writer's block aanloop. Laatst hield ik er zelfs een blogpauze aan over. Maar nu gaat het goed *hout vasthouden* Onlangs schreef ik trouwens enkele tips tegen een writer's block.

2.Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Dit had ik net voor ik een blogpauze hield. Ik wou schrijven, maar door de emoties die zich toen afspeelden kreeg ik niks uit mijn vingers getypt. Ik voelde heel wat onmacht, want ik wou zo graag schrijven en alles van mij afzetten. Dat lukte helaas niet en ik heb toen mijn blog echt even aan de kant gelegd.

3.Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Ik ben redelijk snel uit mijn concentratie te halen, maar wonder boven wonder lukt het mij vaak om mij enkel en alleen op mijn blog te focussen wanneer ik er voor aan het schrijven ben. Meestal kies ik de rustige momenten uit om te schrijven, foto's uitzoeken, .. En dat lukt meestal 's avonds voor tv. Iedereen is stil en alleen de tv speelt. Maar wanneer het programma mij niet interesseert ben ik soms op mijn best om te schrijven en kan ik mij voor een stuk afzonderen. Maar lezen op die manier, dat lukt dan weer niet.. Vreemde eend!

4.Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Rondstruinen in blogland. Ja, echt. Ik heb voor mezelf een blogroll op Feedly gemaakt en dat zijn de blogs die ik dagelijks bezoek. Wanneer ik eens meer tijd heb open ik Bloglovin', waar ik dan daar mijn lijstje afloop. En zo krijg ik nieuwe inspiratie voor mijn eigen blog, door gewoon eens door blogland te cruisen ;)

5.Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Muziek is hier niet weg te denken in huis. Van 's morgens tot wanneer de tv aangaat 's avonds staat hier de radio op. Maar dat helpt mij niet echt om inspiratie voor mijn blog te verzamelen.

6.Waar ontstaan de beste ideeën?
In bed, bad, op de wc,.. kortom overal wanneer ik mijn laptop niet binnen handbereik heb. Gelukkig heb ik steeds mijn gsm bij en kan ik daar mijn inspiratie kort formuleren in een notitie. Zo handig! Dank voor wie deze gouden tip gaf ;)

7.In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Om te bloggen ben ik altijd thuis. Dan zit ik in de living, maar de laatste tijd zit ik precies liever aan de keukentafel. Ik heb ook geen vaste plek in huis. De ene keer zit ik daar, de andere keer ergens anders. Het is te zien of ik alleen ben of als er iemand thuis is. Dat bepaalt waar ik plaatsneem om te bloggen.

8.Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee, dat staat helaas niet in mijn lege boekenkast. Ik ga vaak lezen op blogs zoals Charlotte Law en Anouk Broer om iets wijzer te worden in de wereld van de bloggers.

9.Welke bloggers inspireren jou?
Het is misschien cliché, maar elke blogger inspireert me. Vooral bloggers met een verhaal. Ik lees graag interviews met andere bloggers. Daarvoor ga ik echt even zitten. Ik heb zelf al eens geprobeerd om zo'n interview-sessie te houden op mijn blog, maar dat is wat mislukt.  

10.Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Ik haal inspiratie uit het dagelijkse leven, tijdschriften die toevallig in mijn zicht liggen, televisieprogramma's, fotografie,..

Waar haal jij je inspiratie om te bloggen vandaan? 


2 opmerkingen

  1. Mijn inspiratie komt ook zo'n beetje overal vandaag. Andere bloggers, tijdschriften, tv, reizen,... . En ik vind het simpelweg ook plezant om mijn gedachten van mij af te kunnen schrijven, dus inspiratie heb ik meestal wel voldoende :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, gedachten van je afschrijven werkt bij mij ook wel. Al moet ik er dan ook op letten dat het geen al té negatief schrijfsel word ;)

      Verwijderen