Diary #55 | Blue Monday?

Blue Rose
ⒸPexels.com By Pixaby.com

Het bleek gisteren 'deprimerende maandag' te zijn en het klopte ergens wel. Ik had nergens zin in, behalve in ronddwalen. Zelfs hier op mijn blog. Er stond een concept klaar om uit te werken, maar omdat de zin er voor verdwenen was besloot ik deze nog even te laten staan en gewoon even los uit de pols te gaan typen. Moet kunnen, toch?

Gisteren was het exact een maand geleden dat mijn lieve oma stierf. Ik heb het er nog elke dag heel moeilijk mee. 's Avonds rollen er dikwijls tranen over mijn wangen voor het slapengaan. Op de schouw staat haar rouwsantje en heb ik een foto van enkele jaren geleden laten vergroten. Die hangt nu op mijn kamer en zal zeker ooit meeverhuizen.

Misschien is dat ook een extra reden waarom ik mij niet zo goed in mijn vel voelde gisteren. Het is een troost dat ze geen pijn geleden heeft, maar de leegte die nu achterblijft is zo akelig. Als het mij lukt ga ik elke week haar graf bezoeken. De bloemen die er nu nog op liggen van de begrafenis zelf, beginnen uit te bloeien. Ik zal in de toekomst vaak een bloemetje kopen om die op haar graf te leggen. Dat zou ze graag gewild hebben.

Ik sluit hiermee nu beter af, want anders zullen we hier allemaal met tranen rondlopen en dat zou ze dan weer niet gewild hebben. Oma wou dat we plezier hadden in het leven en dat gaan we blijven doen. Dus de boodschap aan iedereen: 'Geniet van het leven met een lach'

Hebben jullie gisteren last gehad van Blue Monday?

10 opmerkingen

 1. Ik heb eerder vandaag een slechte dag dan gisteren haha... Have a nice week! Mooie foto ook erbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, dank je, ik had feitelijk geen zin in een foto uit mijn archief te kiezen en ging dan maar op zoek in de vele beschikbare stockfoto's. Is ook eens fijn ;)

   Verwijderen
 2. Nee die overgewaaide onzin uit Amerika doet me niks. Dat van je oma, ik ken het hoor. Ik mis de mijne nog steeds. Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, normaal doet mij dit ook niks en volgens mij is dat gewoon puur toevallig dat ik mij niet goed in mijn vel voelde ;)

   Verwijderen
 3. Ik was best moe gisteren, dus die Blue Monday is een beetje aan mij voorbijgegaan. Maar heel veel sterkte met de leegte en het gemis, wat niet zoveel met maandag te maken heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, heeft inderdaad niet veel met elkaar te maken. Ik had gewoon even geen zin in het gewone gedoe die een maandag (of een andere dag) met zich meebrengt ;)

   Verwijderen
 4. Het blijft moeilijk, zeker iemand die dichtbij je stond. Hopelijk vind je troost in de bloemen die je neer kan liggen. Lijkt mij ergens ook fijn, maar mijn opa heeft helaas geen graf. Een tatoeage als herinnering was voor mij de oplossing. Gisteren had ik eigenlijk een hele leuke dag, op een tandarts bezoekje na dan. Ik moet zeggen, ik hecht steeds minder waarde aan die 'belangrijke, gehypte of overgewaaide dagen'. Iedere dag kan mooi, bijzonder, verdrietig of het liefst overgeslagen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hecht eigenlijk ook geen waarde aan die 'gehypte' dagen, het was omdat ik mij niet lekker voelde ik 'de link' heb gelegd ;) Anders doet het mij helemaal niets. Ik laat liever alles aan mij voorbijgaan, net zoals ik de afgelopen feestdagen heb laten voorbijgaan met het overlijden van mijn lieve oma. Het zal nooit meer hetzelfde zijn zonder haar..

   Verwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat het enorm heftig is om je oma te moeten missen. Een dierbare verliezen is niet niks, zeker niet als ze zo dicht bij je stond <3 Ik wens je veel sterkte toe. Wel heel mooi dat je je oma's graf regelmatig opzoekt om nog veel aan haar te kunnen denken en het verlies op jouw manier heel langzaam een plekje te kunnen geven. Een dikke virtuele knuffel voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen