Jezelf googlen | Heb jij het al gedaan?


Toen ik startte met bloggen was ik er mij eigenlijk niet van bewust wat internet eigenlijk allemaal bijhoudt in hun database. Ik had daar ook niet zo heel veel interesse in toen. Ik wou bloggen, punt. Met al de rest was ik totaal niet bezig. Tot ik hier en daar begon te lezen op blogs, internet, .. over wat internet nu exact doet. Ik besloot om eens de proef op de som te nemen en mezelf te googlen.

Ik kreeg een lichte reality-shock over mij heen en ben me toen echt beginnen afvragen hoe ik dit blogleven verder wil aanpakken. Ik ben me nochtans altijd ergens bewust geweest wat ik wel of niet wil delen. En aan de andere kant sta je er toch niet altijd bij stil wat er eigenlijk met al die tekst en foto's gebeurt.

Ik heb altijd al schrik gehad dat er foto's van mij elders gebruikt worden, maar dankzij de artikels die ik las bij Charlotte Law ben ik al een beetje gerustgesteld. Een foto kopiëren en plakken is zo gebeurt, maar dat wil daarom niet zeggen dat je die zonder toestemming voor alles en iedereen mag gebruiken en al zeker niet zeggen dat het de jouwe is.

Wat ik vooral met dit artikel wil bereiken is dat je je er echt bewust van moet zijn dat echt alles over jou kan gevonden worden. Zelfs al is het eeuwen geleden, wie echt zoekt zal altijd iets over je vinden. Dus, wees alert en deel alleen wat je wil delen.

Heb jij jezelf al eens gegoogled?

6 opmerkingen

 1. Ik heb het net even gedaan en het valt wel mee bij mij vind ik. Een paar linkjes maar naar mijn blog en een foto of twee bij de afbeeldingen. Zo op het eerste zicht hé :) Maar ik snap wel wat je bedoelt. Soms overvalt me ineens ook het gevoel dat iedereen alles kan lezen wat ik schrijf en dan vraag ik me af of ik dat wel wil maar ik vind het bloggen veel te leuk dus ik denk er eigenlijk maar niet té veel over na. Heel gevoelige dingen deel ik niet om die reden maar alles wat online staat mag wel geweten zijn van mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eens hetzelfde gedaan met jou en ik merk inderdaad dat het bij jou minder is dan bij mij. Vreemd ergens wel. Ik was mij al bewust wat ik op mijn blog deelde, maar nu nog meer..

   Verwijderen
 2. Ik google mezelf eigenlijk regelmatig omdat het mij (net zoals bij Irene) soms overvalt dat iedereen àlles kan meelezen dat ik op het internet knal. Langs de ene kant heb ik totaal niets te verbergen en mag iedereen ook alles van mij weten, maar langs de andere kant vind ik dat toch ook niet altijd een fijne gedachte. Dingen die ik jaren geleden online heb gezet zijn nu niet meer relevant en zie ik dus liever niet verschijnen via google. Nu ja, zoals je hier ook al aangeeft... wie echt zoekt gaat altijd iets kunnen vinden. Dus daar probeer ik sowieso ook niet te veel over na te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er mij meer en meer van bewust wat ik online gooi. Maar ik schrok me echt rot dat er over mij zoveel op Google stond. Terwijl ik merk bij anderen dat dit minder is.. Maar zoals je zegt, niet te veel over nadenken (ga ik ook proberen)

   Verwijderen
 3. Ik Google mijzelf regelmatig en er staat echt enorm veel op. Niet eens alleen van mijn blog, maar ook veel sportgerelateerde dingen. Heb een tijdje in een landelijk tafeltennisteam gezeten en daarover werden overal verslagjes geplaatst (dus je kunt overal op internet teruglezen hoe vaak ik verloren heb enzo... :-)). Daarnaast nog een aantal zakelijke artikelen waar mijn naam in terug komt dus ik ben all over the web. Maar inderdaad, ik ben mij er wel altijd van bewust wat ik wel of niet online plaats dus ik maak mij er verder niet zo druk over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schrok er ook van hoeveel er over mij staat te lezen op google. Gelukkig allemaal van de blog en toch ik schrok er wel van.

   Verwijderen