Life #27 | De hobbelige levensweg


ⓒPixaby.com By Kirkandmimi

In je leven bewandel je een weg. Bij elk ieder van ons is die verschillend. De ene weg is ook hobbeliger dan de ander. Of er is een snelheidsbeperking, waarmee dat wil zeggen dat je in je leven even wat remmen moet nemen om niet te snel te gaan. Ook is het niet verkeerd om eens een zijweg te nemen die soms eens doodloopt en je terug moet keren. Of een zijweg die je een hele andere weg doet bewandelen dan je gewoon bent, maar waar geen einde aan komt.

Mijn leven loopt op een hobbelige weg, zo eentje met grote kasseien waar je al eens kunt vallen wanneer je niet oplet. Bij een val besloot ik terug op te staan en door te gaan, maar het kon ook zijn dat ik even bleef liggen om van de val te bekomen. Een tijdje geleden sloeg ik een zijweg in, maar die was nog hobbeliger dan de hoofdweg die ik steeds heb bewandeld. Ook kwam ik heel wat gaten in de weg tegen waar ik zo voor moest oppassen dat ik er niet in viel. Daarbij had ik een groot stuk omhoog geklimt op de hoofdweg, maar deze zijweg deed me een groot stuk naar beneden dalen.  Ik besloot een andere zijweg te nemen in de hoop dat die minder hobbelig zou zijn. Momenteel valt die heel goed mee en ik kan alleen maar dromen om op een dag een volledig vlakke weg te bewandelen.

Kennen jullie een hobbelige levensweg?

2 opmerkingen

  1. Mooi geschreven. En ook helemaal waar. Iedereen heeft een andere levensweg en daar moeten we respect voor hebben. Er wordt van ons verwacht dat we op bepaalde leeftijden ook bepaalde doelen hebben bereikt, wat dus onmogelijk is aangezien iedereen's levensweg er compleet anders uitziet. Op een hobbelig pad heb je nu eenmaal wat meer tijd nodig dan op een vlakke weg. Fijn dat je dat hier zo mooi omschrijft :)

    BeantwoordenVerwijderen