Op Tv #7 | De dag

ⒸEvelyneVergote

Vorige week begon ik een nieuwe reeks op Vier te volgen. Het is te zeggen, het begon al twee weken geleden maar ik keek pas de opgenomen versie. Eerst wist ik niet aan wat ik mij moest verwachten en dacht ik weer een fictiereeks te zien die ik al zoveel had gezien. Maar.. zoals de titel al verteld speelt de fictiereeks zich af op één en dezelfde dag.

Het verhaal: Een Vlaamse stad wordt opgeschrikt wanneer bij dageraad een gijzelingsactie losbreekt in een lokaal bankkantoor. Niet alleen de bankmedewerkers, maar ook enkele vroege klanten worden vastgehouden, waaronder twee kinderen. De politie doet dan ook haar uiterste best om het gebeuren zonder bloedvergieten te beëindigen, maar al snel wordt het duidelijk dat er iets niet klopt aan de situatie. Terwijl de onderhandelaars op hen trachten in te praten, voelen de gijzelnemers zich steeds meer in het nauw gedreven. Naarmate de dag vordert, leggen de vele verwikkelingen een intrige bloot die tot een dramatische ontknoping zal leiden.

Leuk verhaal zou je denken, maar dat maakt de serie niet alleen goed. Je moet er immers met je volle verstand bij blijven wanneer je de serie bekijkt. Op tv word deze reeks elke donderdag uitgezonden en maar liefst 2 afleveringen na elkaar. Daar is ook een reden voor. In de eerste aflevering word getoond hoe de politie te werk gaat om de gijzelaars veilig te stellen. En in de tweede aflevering zie je het verhaal van de gijzelnemers en de gijzelaars in de bank. Zo gaat dat elke week en zie je hoe de dag langzamerhand verloopt. Ondertussen zijn er al 4 afleveringen op tv geweest en zijn er nog 8 te gaan.

Voor wie deze reeks nog niet kent plaats ik even een trailer om je een idee van de serie te geven


Kenden jullie deze reeks al?

4 opmerkingen

 1. Ik kende hem niet, klinkt wel heel spannend. Sowieso vind ik de Belgische tv soms wel beter dan de Nederlandse (zie Wie is de Mol).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, is echt wel de moeite. Het is natuurlijk persoonlijke smaak of je dat ligt of niet. Ik kijk als Belgische feitelijk geen Nederlandse tv, maar nu is er op VTM wel een soort van quiz België/Holland. Die vind ik wel leuk :)

   Verwijderen
 2. Dat vond ik dus ook een hele goede serie. Ik heb die vorig jaar op een paar dagen tijd volledig gebinchewatched via Telenet omdat ik niet kon stoppen met kijken. Super spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet pas sinds deze week, toen ik info voor dit artikel opzocht, dat je die vorig jaar al kon bekijken op Telenet. Nu ja, ik vind het niet erg dat ik nu pas achter deze reeks gekomen ben ;)

   Verwijderen