Fotografie | Hoe zit het daarmee?

ⒸEvelyneVergote
Je zou het wellicht vergeten, maar deze blog is deels ontstaan door mijn passie fotografie (maar ook wel omdat ik graag op mijn klavier tik ;) ). De reden waarom het stil lijkt op mijn blog over het onderwerp Fotografie is eigenlijk heel simpel. Ik heb echt even een serieuze dip op fotografie-vlak. Dit komt deels doordat ik mij bijzonder slecht heb gevoeld de afgelopen tijd (het gaat ondertussen al beter met me ;) stap voor stap kom ik er!).

Het is niet zo dat ik de afgelopen tijd mijn camera niet meer in mijn handen heb gehad, integendeel. Toen het laatst sneeuwde in het land ben ik telkens de baan op geweest om foto's te nemen van het Winterse Wonderland. Ik herleefde omdat ik weer deed wat ik zo graag deed, fotograferen dus.

Ik ben ondertussen ook gestopt met fotografie-les volgen. De bedoeling was dat ik zou doorgaan tot ik het diploma Fotografie in mijn handen had, maar mijn leven besliste daar opeens anders over. Ik moest noodgedwongen stoppen en dat was ook een flinke domper voor mij. Ik liet in die tijd letterlijk en figuurlijk mijn camera links liggen. Ik pikte de draad opnieuw op met mijn 365daysofphotography-challenge , met de bedoeling om mijn passie een nieuwe boost te geven. Toch bleek dat zwaarder dan ik verwacht had.

Nu die challenge al een hele tijd is afgelopen heb ik mezelf gezegd dat ik de camera weer wat meer in handen zou nemen, ookal gingen we er niet op uit. Het lukte doordat ik de challenge 365 dagen bloggen begon en er als extra'tje een eigen foto bij wou. Alleen heb ik deze challenge moeten afbreken om persoonlijke redenen en zo heb ik ook de fotografie weer even vaarwel gezegd. Het voelde allemaal niet meer goed op dat moment..

Nu heb ik beslist, als alles goed gaat, dat ik mij in September 2019 terug inschrijf voor de cursus Fotografie die mij nog resten om het diploma te behalen. Het is nooit mijn bedoeling geweest om met dat diploma een eigen fotografie-studio ofzo te bouwen, maar ik wil eigenlijk gewoon iets in handen hebben. Je weet nooit waar ik ooit beland of hoe het leven zich opeens wend ;)

“The best thing about a picture is that it never changes, even when the people in it do.”
Andy Warhol

7 opmerkingen

 1. Jammer dat het op een bepaald moment niet meer goed voelde maar ik snap dat wel. Eventjes een pauze nemen werkt dan denk ik inderdaad het beste. Zalig dat je de cursus terug gaat opnemen in september.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was eerder een gedwongen pauze, maar ik had nooit verwacht dat ik die periode mijn camera links zou laten liggen. Gelukkig heb ik nu wel momenten waar fotografie centraal staat, gewoon los.

   Verwijderen
 2. Het zou toch mooi zijn wanneer je dat diploma zou halen Evelyne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dingen komen en lopen zoals ze komen en lopen. Belangrijkste is dat je plezier hebt in de dingen die je doet. En veel success en plezier alvast in September <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb alvast heel wat geleerd uit die vreselijk harde periode. Ik zal blij zijn dat ik weer kan doen wat ik graag doe.

   Verwijderen
 4. Veel succes met het afmaken van je fotografie-opleiding. Het gaat je vast lukken.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen