Op Tv #8 | Vlaamse Politieseries

ⒸEvelyneVergote

Ik kan het niet verklaren, maar ik kan mij helemaal verliezen in een politieserie. Ik besloot om die even op een rijtje te zetten.

1. Alloo bij de Wegpolitie
Een documenaire-reeks waarin Luk Alloo de wegpolitie volgt. Dit is toch een reeks waar ik steeds naar uit kijk. Soms kom je er wel eens grappige situaties tegen, maar ook ernstige zaken komen er in voor. Het gebeurde ooit dat ze een achtervolging deden en ik zat echt op het puntje van mijn stoel toen. Chapeau voor die mannen die op dat moment achter het stuur zitten!

2. Coppers
Coppers is een Vlaamse politieserie die zich afspeelt in Antwerpen en omgeving. De serie is gebaseerd op de boeken van Toni Coppers over de politiecommissaris Liese Meerhout.
 

3. De Buurtpolitie
Een realityreeks dat een fictief Vlaams politiekorps volgt in zijn werkzaamheden, de afleveringen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Dit word wellicht niet gezien als een serieuze politiereeks, maar ik kan mij wel vermaken met een avondje Buurtpolitie. Meestal gebeurt het dan dat ik een hele week in 1 avond bekijk.

4. Helden van hier: Op Interventie
Laat me eerst duidelijk zijn, ik bekijk alle soorten van Helden van hier. Door het vuur, In de lucht, De kinderkliniek, het zijn allemaal documentaires die het werk van de brandweer, dokters, verplegers, politie, .. in beeld brengt. Dé realiteit van hoe het er bij hen aan toegaat.

6. Professor T.
Een Vlaamse politieserie waarin de recherche hulp inroept van een hoogleraar psychologische criminologie. Professor T. is geen gewone hoogleraar, hij heeft ook van die vreemde trekjes zoals zijn smetvrees. Maar ondanks zijn vreemde trekjes lost hij merendeel van de dossiers op.


8. Witse
Een Vlaamse politiereeks over een eigenzinnige politiecommisaris. Hij beet zich in elke zaak vast op zijn eigen manier.

9. Flikken Maastricht
Eigenlijk een instinker, want dit is een Nederlandse politiereeks. Toch wou ik hem in het rijtje plaatsen omdat we deze reeks hier in België ook kunnen bekijken. Ik ben fan van het duo Wolfs & van Dongen. Die passen zo goed bij elkaar, maar kunnen ondanks hun privé problemen toch zo goed samen werken. I love it!

10. Politie 24/7
Politie 24/7 brengt een waarheidsgetrouwe weergave van het werk van Lokale Politie Antwerpen. Drie maanden lang werd er dag en nacht gefilmd in de telecommandokamer, hét zenuwcentrum van de politie van Antwerpen.

12. Vermist
Een Vlaamse fictiereeks over de Cel Vermiste Personen, een onderdeel van de Federale Politie. Het doel van deze unit is het terugvinden van vermiste personen; dit in tegenstelling tot het arresteren van verdachten en vinden van bewijs tegen deze verdachte.

Er zijn wellicht nog meer van deze reeksen, maar voorlopig laat ik het hierbij ;)


Hou jij van politiereeksen?

4 opmerkingen

 1. Amai, een hele reeks. Ik ben compleet het tegenovergestelde op dit vlak. Politiereeksen kan ik maar moeilijk bekijken. Gisteren heb ik de eerste aflevering van 'Undercover' gezien maar daar ben ik ook nog niet volledig van overtuigd. Ik denk dat het gewoon mijn ding niet is, die politieseries.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Undercover' vond ik nu ook niet spectaculair goed, maar wie weet word het nog spannend in de komende tijd. Ik kan het precies niet verklaren waarom ik steeds 'onbewust' voor politieseries kies.

   Verwijderen
 2. Helden van hier draait in Nederland ook. Prachtprogramma. Net als Flikken Maastricht, het zijn de enige 2 die ik volg. Waarvan Flikken heel trouw en de ander bij toeval. De hoeveelheid reclame is een verschrikking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hier op onze Vlaamse Televisie leven we van de reclame. Ik ben er ondertussen al aan gewend geraakt, maar het voordeel van opnemen is wel dat je die kunt doorspoelen ;)

   Verwijderen