Recreatie | 5x Hoe ontspan ik het liefst

Brown Coffee
ⒸPexels.com By Helena Lopes

Het leven kan zeer stressvol zijn en ik voel die stress soms heel hard. Dan heb ik het echt even nodig om te ontspannen. Ik geef je 5 manieren over hoe ik dat het liefst doe.

1. Een warm bad met alles er op en er aan
Hier kan ik echt van genieten. Even een lekker warm bad, een maskertje op mijn gezicht, mijn haren in een dot met shampoo die zachtjes indringt. Laat mij dit wekelijks of na een zware dag doen en ik kom als een fris parelhoentje weer de kamer binnengewandeld.

2. Bloggen (lezen en schrijven)
Omdat mijn concentratie niet altijd even goed is en ik er niet tegen kan dat ik lastig gevallen word terwijl ik eigenlijk met rust gelaten wil worden, doe ik dit liefst wanneer ik eens alleen thuis ben (zoals op het moment van schrijven ;) ). Wanneer ik aan het schrijven ben wil ik dit liefst in 1 keer direct goed krijgen en dat lukt niet als je om de haverklap moet stoppen. Dan ben ik mijn draad in het schrijven kwijt en gebeurt het soms zelfs dat ik alles wat ik al geschreven heb ga deleten en helemaal opnieuw begin (ja, echt!). Ook het lezen wil ik liefst op een rustig moment doen zonder veel geroezemoes om me heen. Ik kan me gelukkig wel afsluiten wanneer ik 's avonds naar tv kijk en een blog lees. Wanneer het programma mij niet interesseert dan focus ik mij op mijn laptop en dat lukt gelukkig wel perfect.

3. Een koffie drinken in een koffietent
Op een vrij moment ga ik nog eens graag een koffie drinken in de dicht gelegen Tea-room of koffietent in de stad. Jawel, koffie ;) Ik drink mijn koffie met heel veel melk en dus drink ik wel eens graag een koffie verkeerd of een Latte Macchiato. Maar ik matig er wel in en hou het meestal bij 1. Ik merk helaas dat ik er niet altijd even goed tegen kan en mijn maag al eens durft te protesteren.

4. Een wandeling met mijn camera
Geef mij mijn camera en stuur mij op wandel en ik ben gelukkig. Althans als het niet regent, haha. Nee, serieus. Een wandeling met mijn camera is zo ontspannend voor mij omdat ik dan bezig ben met mijn passie. Ik heb het geluk in een gebied te wonen waar er veel wandelmogelijkheden zijn, maar ook wanneer we naar evenementen of activiteiten gaan neem ik steeds mijn camera mee.

5. Tv-kijken 
Het is al sinds ik kind ben dat het hier de traditie is dat we 's avonds naar tv kijken. Overdag kijken we zelden of nooit (behalve als er een tenniswedstrijd is ;) ). Het is gebruikelijk dat we eerst naar het Nieuws van 19u kijken en dan naar onze programma's. Wanneer er niets op tv is dan hebben we nog altijd onze bomvolle Digi-box om te plunderen ;)

Hoe ontspan jij het liefst?

6 opmerkingen

 1. Uitgebreid in bad gaan en nadien een avondje tv voor de boeg hebben. Heerlijk!
  Al denk ik dat mijn absolute ontspanning toch op vakantie is: op een mooi strand met een goed boek erbij. Dan pas kan ik echt al mijn gedachten laten varen en relaxen. Zalig is dat :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij is het niet echt een ontspanning. Wanneer ik ter plekke ben misschien wel, maar niet om er naartoe te gaan en terug naar huis te vertrekken. To much stress voor mij. Ik word op de één of andere manier ook vaak onwel wanneer ik effectief wil vertrekken. Doch ik wel graag wil reizen, het houd mij op één of andere manier ook tegen.

   Verwijderen
 2. Wat een fijn lijstje met manieren om echt tot rust te komen. Wandelen met je camera bij de hand is ook iets waardoor ik echt tot rust kom. Heerlijk vind ik dat om te doen! En bloggen vind ik natuurlijk ook heerlijk ter ontspanning :) Een bad hebben wij niet, maar een fijne, uitgebreide douchebeurt kan ik wel altijd waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne lijst met dingen om te ontspannen. Wat ik doe om te ontspannen? Thee drinken, bloggen, lezen, series kijken, wandelen (alleen nu wat minder met m'n zwangerschap - geen fut voor haha) en vroeger ook skaten. Heerlijk! Ik mis dat zeker wel.

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even op de tanden bijten wat het skaten betreft, binnenkort kun je terug en binnen een paar jaar doe je het samen met de kleine ;)

   Verwijderen