Winter | What I (don't) like about it

ⒸEvelyneVergote

Vorig jaar in de herfst schreef ik een artikel wat ik er wel en niet leuk aan vond. Nu zijn we al een tijdje winter, dus dacht ik 'ik schrijf maar eens een winter-versie' ;)

Sneeuw
Wanneer ik aan de winter denk is het eerste wat in mij opkomt: sneeuw. Hier kan ik echt uren naar kijken en wanneer het mij lukt dan neem ik onmiddellijk mijn camera en ga op pad. Alleen als ik er met de auto door moet vind ik het minder plezant. Ik ben niet bang, maar dikwijls zijn andere chauffeurs wel een bangerd en doen ze vreemde manoeuvres op besneeuwde wegen. Zo zat ik ooit achter een auto, hield voldoende afstand en op een gegeven moment besliste die chauffeur om even midden op de baan te stoppen. Ik liet mij rustig uitlopen omdat ik wist dat bruusk remmen zeker geen goed idee zou zijn, maar ik vroeg mij af hoe die chauffeur toch weer in gang zou komen. Dat bleek gelukkig geen probleem, maar hé.. waarom moest dit nu?

Vriestemperaturen
Ja, in de winter kan het koud zijn. Ik hou er niet van om iets op mijn hoofd te zetten, zoals een muts of weet ik wat. Maar dan is dat wel koud aan je oren, wanneer het vriest. Zowiezo heb ik bijna aan elke jas die ik heb een kap hangen, dus in tijden dat het vriest is dat ook wel handig. Met handschoenen ben ik ook een ramp, maar gelukkig heb ik er gevonden waar mijn vingers uit gaan zitten. Zo kan ik toch gaan fotograferen met vriestemperaturen.

Gezellige feesten
Vorig jaar kon ik er helaas niet van genieten, daar mijn oma tijdens de feestperiode is gestorven. Maar normaal vind ik die dagen heel leuk. Oma wou toen ook altijd met ons allen samen vieren en dat waren geweldige tijden. Nu willen we proberen om die traditie verder te zetten. Het zal wellicht altijd een moeilijke tijd zijn, maar we moeten ons vasthouden aan de schitterende momenten die we samen hebben gehad.

Lichtjes
Ik hou van lichtjes. Kaarslicht, straatlicht, licht in de etalage, .. Ik vind dit zo sfeervol. Op die manier door de stad lopen vind ik magisch. Ook het thuis gezellig maken met een kaars op de tafel en naar tv kijken. In mijn pyjama ;)

Warme chocolademelk
Tijdens de koude winterdagen kan ik wel eens genieten van een heerlijke tas warme chocolademelk. En dan liefst die dat je zelf mag maken. Een warme tas melk en je krijgt er van die chocoladeboontjes bij. Hmmm, heerlijk vind ik die! Alleen mag ik er niet te veel van drinken, want mijn maag kan er helaas niet tegen. Tegen chocolade in het algemeen. Ik moet dus eigenlijk afwegen wat ik ga doen, chocolade eten of chocolademelk drinken. Beiden lukt niet.

Wat vind jij leuk aan de winter?

5 opmerkingen

  1. Ik vind niet zo veel leuk aan de winter. Alleen sneeuw. En knus binnen zitten met een warme trui aan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sneeuw en warme chocomelk zijn mijn favorieten! Ik krijg spontaan weer zin in een tas chocomelk se! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind de winter wel altijd knus en gezellig, maar ik kan nooit wachten tot het weer zomer wordt, haha! :D

    BeantwoordenVerwijderen