Anno 2019 | Hoe is het blogleven?

Flat Lay Photography Blog Scrabble Bricks
ⒸPexels.com By Pixabay

Ik blog nu ongeveer 3,5j op dit platform. Hiervoor heb ik nog enkele andere kleine blogjes gehad, maar deze is wel eentje waar ik trots op ben en hoop nog lang te mogen doen. Naast het zelf schrijven op mijn blog, lees ik bijna dagelijks andere blogs. Ook keer ik vaak terug in mijn eigen blog. Hierdoor heb ik onlangs ontdekt dat er al veel bloggers van toen al niet meer bloggen. Ik vind dat ergens wel jammer. Voor mij is bloggen een uitlaatklep en dat zal voor velen onder ons niet anders zijn. Wat is er volgens mij dan wel verandert? Ik plaats het even op een rijtje..

Reacties
Ik reageer zelf niet op artikels die mij totaal niet interesseren of waar ik niets nieuw aan kan toevoegen. Toch merk ik dat het reageren op elkaar sterk geminderd is. Voor mij is een reactie van een lezer heel belangrijk. Dat betekent voor mij dat wat ik schrijf goed is.


Persoonlijk/Commercieel
Ik schrijf persoonlijk en dus over mezelf en wat er in mijn leven belangrijk is. Niet altijd even interessant misschien, maar voor mij wel belangrijk. Naast het persoonlijk bloggen heb je nog het commercieel bloggen. Review's schrijven over producten die je thuis ontvangt is helemaal niet aan mij besteed. Waarmee ik geen steen wil gooien naar bloggers die dit wel doen. Integendeel, respect! Maar elk zijn niche brengt ook zijn volgers mee.


Statistieken
Toen ik mijn blog opstartte hield ik mij hier absoluut niet mee bezig. Nu, na 3,5j begin ik mij toch wel eens te wagen aan een duikje in de statistieken. Wat mij opvalt is dat mijn blog heel erge pieken en dalen kent de laatste tijd. Ik blog om de 2 dagen en dat werkt voorlopig perfect voor mij. Maar de statistieken vertellen mij soms andere dingen..


Hoe denk jij over het bloggen anno 2019?

6 opmerkingen

 1. Ik hou zelf ook meer van de persoonlijke blogs dan van de commerciële met allerlei (schoonheids)producten. Natuurlijk mag er wel eens vaker een gesponsorde blog bij zijn, als die nog maar wat inhoud heeft en meer is dan enkel het aanprijzen van producten.
  Of de 'influencers' zijn ook ver-van-mijn-bed-blogs (hoewel dat allicht meer op Instagram is). Uiteraard heb ik respect dat ze erin slagen om er hun broodwinning van te maken maar ik zoek liever mijn eigen (bescheiden) weg dan dat ik me wil laten beïnvloeden door allerlei producten en materiële dingen. Daarin zit voor mij niet het belang en plezier van het leven.

  Jammer inderdaad dat reageren steeds minder wordt. Ik reageer ook niet altijd maar wel geregeld op bepaalde van mijn favorieten. Interactie vind ik net een van de leuke dingen. Zeker als de blogger dan ook nog eens de moeite neemt om af en toe te reageren op de reacties :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind die interactie heel belangrijk. Zo weet je als blogger of het wel geapprecieerd word wat je schrijft. Ikzelf ga ook reageren op een ander z'n blog, maar ook op de reactie van elke lezer op mijn blog. Ik begrijp dat, als je heel wat volgers hebt en dagelijks bijna tientallen reacties ontvangt, dat een hoop tijd vergt om die allemaal te antwoorden. Persoonlijk vind ik dat niet erg om te doen.

   Verwijderen
 2. Voor mij is bloggen ook een uitlaatklep. Ik kan mijn ei erin kwijt. Ik vind het plezant om te doen. Ik schrijf, zoals ik het op mijn blog ook aangeef, over alles wat ik leuk vind. Van persoonlijke verhalen over dingen die ik denk en meemaak, tot reviews over make-up die ik graag draag. 99,9% van de tijd krijg ik die producten waar ik over schrijf ook niet thuis ontvangen trouwens, maar heb ik ze zelf gekocht en ben ik er simpelweg helemaal fan van :) Zulke artikels worden dus zeker niet altijd geschreven uit commerciële hoek, maar vaak ook uit pure interesse en voor het plezier. Maar ik begrijp absoluut wel dat het niet ieders ding is om ze te schrijven/lezen.

  Qua reacties merk ik bij mezelf ook dat ik veel liever gewoon maar blogs lees, dan lees én reageer. Tenzij ik echt iets te zeggen heb, want dan reageer ik wel altijd. Ik probeer er de laatste tijd in ieder geval niet meer té veel bij stil te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het moet een hobby zijn en het moet leuk blijven. Ik twijfel gewoon soms teveel aan mezelf en dan komen artikels als deze tot stand, haha. Persoonlijk vind ik interactie heel belangrijk, zowel bij mezelf als bij een andere blogger. Ik snap wel dat niet iedereen hier tijd in kan steken, maar vind het toch fijn als er gereageerd word (zowel bij mij als bij iemand anders).

   Verwijderen
 3. Bloggen is naast mijn werk denk ik wel het ding waar ik het meeste tijd aan besteed. Mijn grootste hobby en toch ook wel een beetje een passie geworden. Ik lees ook het liefst persoonlijke blogjes maar ik vind het ook niet erg als er eens een gesponsorde post verschijnt of als de blogger schrijft over iets wat hij of zij kreeg, zo lang het maar oprecht overkomt. Ik moet zeggen dat ik reacties wel fijn vind maar het ook niet zo erg vind als er een keer wat minder respons komt. Zelf reageer nog wel regelmatig bij anderen maar eigenlijk ook alleen maar als ik er zin in heb en iets kan bijdragen. Ik weet dat het stom is maar soms zie ik er van af om iets te reageren omdat het me teveel tijd kost om iets te schrijven. Haha :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het meeste van mijn vrije tijd gaat ook in mijn blog, maar dat vind ik niet erg. Die interactie vind ik persoonlijk wel belangrijk (voor mijn zelfvertrouwen, haha).

   Verwijderen