DZP#2 | Ruim de vriendenlijst op Social Media op

ⒸEvelyneVergote

De afgelopen tijd heb ik werk gemaakt om enkele dingen op mijn lijst van het Day Zero Project te schrappen. Vandaag bespreek ik eentje die ik recent deed, namelijk mijn vriendenlijst op Social Media opruimen. Het was eigenlijk wel eens heel hard nodig dat ik dit deed, maar ik stelde het steeds om onbepaalde reden uit.

ⒸEvelyneVergote

Facebook
Hier ben ik er redelijk snel doorgegaan. Overdreven veel vrienden heb ik er niet. Eerder mensen die gewoon meekijken naar wat je doet. Ik moet toch bekennen dat ik niet zo heel veel post op Facebook, behalve als het dan over onze vzw gaat en ik deze blog wil promoten. Maar ik ben niet met iedereen bevriend op Facebook die deze posts liked. Anderzijds vind ik het heel fijn om mijn omslagfoto te veranderen wanneer ik weer eens een mooie foto heb genomen. Die likes en reacties zijn me meer waard dan wat dan ook.

ⒸEvelyneVergote

Instagram 
Hier had ik meer werk. Ik zag opeens door het bos de bomen niet meer en besloot mij toch eens te gaan verdiepen in wie ik volg. Velen ken ik niet, noch door het bloggen noch door het persoonlijke leven en zijn door een opwelling van mij in mijn volgerslijst geraakt. Aan volgers waar ik niets aan heb besloot ik maar te verwijderen. Mijn excuses voor wie dit leest en er toevallig bij hoort (wellicht is dit niet het geval, maar je weet nooit). Ik moet bekennen dat ik hiermee toch wel een tijdje zoet mee was, maar hé een opgeruimde lijst doet mijn hersenen ook even deugd.

Deze twee zijn mijn belangrijkste Social Media die ik nog heb. Twitter heb ik een tijdje geleden al buitengegooid (mijn telefoon gaf steeds foutmelding) en WhatsApp gebruik ik enkel voor persoonlijk gebruik (alleen mijn mama en mijn bff). Verder is er geen Social Media te bespeuren op mijn telefoon. Lekker chill toch? ;)

Ruimen jullie regelmatig Social Media op?

12 opmerkingen

 1. Mijn vriendenlijst opruimen is iets wat ik eigenlijk regelmatig doe. Ik heb vrij recentelijk mijn facebook en Instagram weer doorgespit en mijn Youtube abonnementen weer eens goed bekeken. Ik vind het altijd zo fijn als dat allemaal op orde is en ik alleen zie wat ik wil zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe het niet zo vaak, maar heb me wel voorgenomen het regelmatiger te gaan doen. Nu was het bv een heuse klus en als je het meer gaat doen zal het ook minder tijd innemen.

   Verwijderen
 2. Daar kijk ik ook regelmatig naar, naar die lijstjes. Ik vind dat wel plezant om die volledig op orde te hebben. En dan voelt mijn hoofd op de één of andere manier toch wat minder chaotisch aan ofzo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zo, maar ik stel zo'n dingen toch altijd om de één of andere reden uit.

   Verwijderen
 3. Eigenlijk een gekke manier van opruimen hé :) 'vriendenlijsten opruimen' :)
  Maar ik doe het ook van tijd tot tijd. Vorig jaar heb ik een boel mensen die nog nooit (echt nooit dus) reageerden op iets wat ik post, verwijderd. Hou liever een kleinere groep mensen over die wel betrokkenheid toont. En ik uiteraard bij hen, dat is wederzijds :) Hoeft zeker niet elke dag, of zelfs niet elke week of maand, maar van tijd tot tijd eens een kleine reactie, een paar likes,...

  Instagram heb ik wel, om in contact te blijven met een paar mensen die geen fb hebben, maar ik post er zelf niets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, van tijd tot tijd is dat eigenlijk wel nodig. Ik heb er eigenlijk iets te lang mee gewacht, maar heb me voorgenomen dit vaker te gaan doen. Bij mij was het vooral op Instagram dat het een boeltje geworden was, haha. Maar nu is het opgeruimd en weer helemaal duidelijk ;)

   Verwijderen
 4. Ik ga toch ook regelmatig door mijn lijst op Instagram. Zowel van mensen die ik volg als mensen die mij volgen en ja, dan haal ik daar toch ook altijd weer mensen uit. Voor Facebook verwijderde ik gewoon mijn profiel en maakte ik een nieuw aan. Ik heb denk ik iets van 50 vrienden daar maar die ken ik wel allemaal (persoonlijk of via het wereld wijde web ;) ) en ik vind het ook niet erg dat zij mij kunnen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via Facebook ken ik ook iedereen, daar voeg ik geen mensen toe die ik absoluut niet ken. Op Instagram wel, maar ik heb nu echt eens grondig alles en iedereen onder de loep genomen en dat ga ik echt meer doen.

   Verwijderen
 5. Oei ben ik hier ineens Unknown? :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaren geleden heel rigoureus gedaan ja. Accounts opgezegd, Instagram vind ik nog leuk maar dat kan ook zo weer voorbij zijn. Ik heb geen zin om de hele dag over tijdlijnen te scrollen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kies bewust wie ik op Facebook toevoeg, op Instagram minder. Maar op Instagram volg ik dan meer bloggers die ik dan op Facebook niet heb.

   Verwijderen