Een dagje uit | Sluis

ⒸEvelyneVergote
Onlangs gingen we een dagje naar Sluis, een vestingstad in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Omdat het tegen de grens van België ligt en ik in het westen van België woon kunnen we er makkelijk een daguitstap van maken. Mijn ouders gingen er al van voor ik geboren ben en nog steeds doen we dit regelmatig. Je kunt bijna gaan stellen dat het mijn tweede thuis geworden is. Daarom vond ik het wel fijn om eens een volledig artikel aan dit mooie stadje te wijten. Hier volgen de hotspots van Sluis (in mijn ogen).

ⒸEvelyneVergote

Langs het water
Bij het binnenkomen van de stad Sluis heb je meteen het kanaal van Brugge naar Sluis. Daar heb je een wandelpad die je heerlijk kunt bewandelen en rusten bij de talloze bankjes. In de zomer en op warme dagen is het heerlijk te vertoeven daar.

ⒸEvelyneVergote

Winkelstraten
Zoals wij Sluis kennen zijn er maar 2 winkelstraten. Maar dat is dan wel het ene winkeltje tegen het andere. Ook vind je er heel wat eetgelegenheden. Je kan er echt uren in vertoeven! Zo springen wij altijd binnen bij Hair & Beauty om onze haarproducten en voedingssuplementen in te slaan. Ook in verschillende kledingwinkels durven we ons gezicht wel eens te laten zien. Maar je vind er ook heel wat verandering. Je mag vandaag gaan, maar volgende maand zijn er winkels weg of zijn er nieuwe bijgekomen. Het is komen en gaan voor sommige kleinhandelaars.

ⒸEvelyneVergote

Molen en Belfort
Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Sluis gaat best even lezen op Wikipedia. Wanneer je in Sluis wandelt kom je zeker De Brak tegen. De Brak is de molen die gevestigd is in Sluis en op het einde van de winkelstraat staat. Op de Groote Markt vind je nog het Belfort van Sluis die als museum dienst doet.

ⒸEvelyneVergote

Avondmarkt
Hier moet je absoluut eens geweest zijn! De meeste foto's die ik heb zijn trouwens van deze evenementen omdat we proberen elk jaar toch 1 keer een avondmarkt mee te pikken. De avondmarkten zijn steeds op een dinsdag. Meestal de laatste 2 dinsdagen van Juli en de eerste 2 dinsdagen van Augustus. Maar om zeker te zijn, check hun website. De avondmarkten in Sluis vind ik een avond of neem liever een dag, vol plezier! Al vanaf 11u staan verkopers met hun kraampje langs het water en in de winkelstraten gesteld. Vanaf 17u begint de straatanimatie en dat is elk jaar weer een heus plezier! Ook op elk marktje is er een optreden met zangers, groepen of dansers gepland. De straten zijn versierd in hun zomerse outfit.

Ben jij ooit al eens in Sluis geweest?

11 opmerkingen

 1. Nooit geweest volgens mij, maar ziet er erg gezellig uit!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, zeg! Ik ken het alleen vanwege uw verhalen en wil er sindsdien sowieso ooit ook eens naartoe. Lijkt me heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er leuk uit, wie weet heb ik er van de zomer tijd voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er ook nog nooit geweest, nou woon ik ook in het noorden van Nederland, dus het ligt niet direct om de hoek, maar het ziet er wel echt onwijs gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er nog nooit geweest. Het lijkt me wel gezellig.
  Maar nu wonen we best dichtbij Hulst en zelfs daar zijn we nog niet geraakt...
  (Was Sluis vroeger niet bekend voor een bepaald soort shops?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je hebt gelijk, maar daar ben ik nooit binnen geweest ;) Het is trouwens al heel veel vermindert en ik denk zelfs dat er nu maar 1 meer is.

   Verwijderen
  2. Er stond me iets van bij, dat we ermee zitten lachen hebben toen mijn ouders er eens een weekendje heen gingen, naar Sluis. Want mijn ouders zijn allicht de laatste mensen op aarde die daar zouden durven (en wellicht ook willen) binnenstappen. Maar grappig was het wel.

   Verwijderen