Mijn naam als blognaam | Een goed idee of niet?

Person Using Typewriter
ⒸPexels.com By Rawpixel

Toen ik zo'n 15 jaar geleden (of langer, ik weet het niet meer) begon met bloggen, deed ik dat steeds onder een nickname. Ik wou iets met mijn naam in, maar niet helemaal. Ik kwam op BabyEvelyne en nog steeds heb ik het toen aangemaakte e-mailadres. (enkel voor gebruik achter de schermen ;) )

Om een blognaam te verzinnen ging ik soms wel ver. Ik bekeek wat ik leuk vond, ging inspiratie opdoen bij anderen en struinde het ganse internet af. Doch ik dan nog op totaal onnozele namen kwam om onder te bloggen. Mijn nickname was meestal het enige waar ik trots op was (en ik zeg was!).

Toen ik 4 jaar geleden, na een grote pauze, terug het bloggen wou opnemen, zat ik weer met die prangende vraag.. Hoe noem ik mijn blog? Maar, er kwam ook veel meer bij kijken. Toen ik vroeger blogde op het platform van MSN had ik geen benul van alles wat met lay-out, SEO, statistieken, .. te mken had. Maar dat hield mij niet tegen. Ik moest en zou terug beginnen schrijven, al had ik niet durven dromen dat ik het tot op de dag van vandaag nog steeds doe. Dus, een naam zoeken was prioriteit. Na lang zoeken besloot ik om het voorbeeld van mijn bff , te volgen. Gewoon mijn eigen naam!

Ik wist dat ik de persoonlijke toer op wou met mijn blog, dus moest mijn blognaam ook persoonlijkheid uitstralen. En dat kon alleen maar met mijn eigen naam. Ja, ik heb nagedacht over het feit dat dan iedereen mij makkelijk kon vinden op het internet en dat ik mij nergens achter kon verschuilen. Maar, ik sprong in het diepe en maakte deze blog met mijn naam aan. Het was niet altijd even makkelijk om te bloggen onder mijn eigen naam, want je kan natuurlijk ook niet alles online delen. Ik wist nochtans perfect hoe ik het zou aanpakken en toch liep ik recent nog tegen de lamp. Enfin, ik vind het niet nodig daarover verdere details te geven. Ik wil alleen meegeven dat je echt heel goed moet nadenken over wat je online gooit. Voor je het weet geeft het nare gevolgen, ookal blog je onder een andere naam.

Dat is het enige nadeel die ik eigenlijk ondervind om onder mijn eigen naam te bloggen. Ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van en zou het onmiddellijk opnieuw doen.

Zou jij het doen?

14 opmerkingen

 1. Ik heb zelf ook mijn eigen naam als blognaam (met een extra A erachter, mijn volledige naam gebruik ik als portfolio website). Ik vind het zelf heel fijn omdat het inderdaad persoonlijkheid uitstraalt en omdat je zo niet vast zit aan een bepaald onderwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had daar in heel in het begin een beetje schrik van, maar ben nu blij dat ik het toch gedaan heb. Ondanks de tegenslag die ik er helaas al mee gehad heb, maar bon..

   Verwijderen
 2. Ik heb een andere blognaam maar ik gebruik ook gewoon mijn eigen naam op mijn blog dus ik denk dat mensen mij ook snel kunnen terugvinden als ze me googelen. Heb er op zich niet zo'n moeite mee maar ik moet zeggen dat jouw situatie toen me ook wel aan het denken had gezet hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die periode sloeg ik mij echt voor het hoofd. Maar eigenlijk weet ik diep vanbinnen dat ik niet echt iets verkeerd heb gedaan en het gewoon zo moest zijn.

   Verwijderen
 3. Ik heb indertijd heel bewust gekozen om onder mijn eigen naam te bloggen. Daarvoor gebruikte ik altijd nicknames, die ik dan ook altijd weer héél snel beu werd. En dat vond ik dan zo jammer. Dan zat ik daar met een blog die ik tof vond, maar vond ik de naam super onnozel (of niet meer op mij van toepassing of dergelijke). Soms vind ik het nog steeds eng dat google meteen mijn blog weergeeft wanneer ik mezelf opzoek, maar op zich heb ik daar nu ook weer niet de allergrootste problemen mee. Op zich is bloggen ook maar een hobby als een ander, éh. Daar is niets mis mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wanneer ik heb onlangs mezelf gegoogled en schrok echt van wat er over mij te vinden was. Terwijl ik hetzelfde bij jou heb gedaan en het bij jou eigenlijk best goed meeviel.. Ik heb toen ook echt even goed nagedacht, maar in feite is het zoals je zegt.. het is een hobby en het moet plezant blijven. Dus er blijven over piekeren zou ons alleen maar ongelukkiger maken ;)

   Verwijderen
 4. Ik blog ook onder mijn eigen naam! Heb ooit wel eens andere blogs aangemaakt, maar uiteindelijk niks mee gedaan, waar ik inderdaad ook uitgebreid research had gedaan en leuke namen had bedacht. Wat ik fijn vind van mijn eigen naam is dat het niet beperkt. Je kunt dan alle kanten opgaan en beperkt je niet tot één onderwerp. Ik ben me inderdaad wel bewust van wat ik deel en dat het voor iedereen vindbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent met je eigen naam inderdaad niet gebonden aan een bepaald onderwerp. Is het leuke er aan, aangezien ik iemand ben die iets nogal snel beu raakt als het altijd om hetzelfde gaat, haha.

   Verwijderen
 5. Ik heb er ook over nagedacht om mijn voor- en achternaam als blognaam te gebruiken. Wat mij tegen heeft gehouden is het tussenvoegsel bij mijn achternaam, hahah. Ik vond het bij elkaar niet heel leuk als blognaam. Wel heel lastig om dan iets te verzinnen. Ik heb een jaartje geblogd onder de naam 'het stadsmeisje'. Waarom ik met die blog stopte, weet ik eigenlijk niet meer. Voor 'mevrouw marloes' heb ik gekozen, omdat ik docent ben en ik het wel leuk vind klinken. Misschien dat ik het later nog verander naar mij voor- en achternaam, maar voor nu vind ik het prima.

  Liefs,
  Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt het wel origineel opgelost en ik vind het wel nog iets hebben. Net als onder je eigen naam ben je niet gebonden aan 1 bepaald onderwerp en kun je alle kanten uit.

   Verwijderen
 6. Ik denk dat het prima kan onder je eigen naam. Nadenken voor je iets online gooit is sowieso een goed idee. Ik blog over een aantal dingen niet en dat vind ik prima. Het maakt het persoonlijker en voor mij werkt dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het maakt je blog idd persoonlijker wanneer je onder je eigen naam schrijft

   Verwijderen
 7. Ik heb heel veel verschillende blognamen gehad, onder meer "Lilian Online", dus wel met voornaam, maar niet met achternaam. Maar als je googlede op mijn volledige naam, dan kwam je wel daar terecht. Inmiddels ben ik getrouwd en heb ik een standaard achternaam die ik met veel mensen deel, dus ik ben eigenlijk niet meer te googlen. Wel zo rustig. Want ik heb ook een vriendin beloofd dat ik NIET meer zou wisselen van blognaam ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een keuze die je maakt, maar ik sta er sinds kort wel meer bij stil

   Verwijderen